Marko Daňo mení klub v NHL, už nepatrí Chicagu Blackhawks

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marko Daňo
Marko Daňo má na konte už 9 gólov v NHL, keď vo vlaňajšej sezóne osemkrát skóroval ešte v drese Columbusu Foto: SITA/AP

CHICAGO 26. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Marko Daňo už v zámorskej NHL nepatrí klubu Chicago Blackhawks. Vedenie „jastrabov“ ho v noci zo štvrtka na piatok vymenilo do konkurenčného Winnipegu.

Daňa Chicago získalo koncom júna 2015 z Columbusu

Spolu s 21-ročným reprezentantom SR nadobudli Jets aj výber v 1. kole tohtoročného draftu nováčikov a ak Blackhawks získajú v tejto sezóne Stanleyho pohár aj pozíciu v 3. kole draftu na rok 2018. Opačným smerom putuje doterajší kapitán Winnipegu, 30-ročný útočník Andrew Ladd i ďalší dvaja korčuliari. Obranca Jay Harrison a krídelník Matt Fraser však automaticky idú na farmu do AHL.

Daňo by sa mal po čerstvej výmene zo Chicaga do Winnipegu pripojiť k novým spoluhráčom v piatok pred sobotným zápasom Jets v Pittsburghu. „Ide o mladého hráča, ktorý zapadá do smeru, akým sa chceme uberať. Je nebojácny a môže hrať v ktoromkoľvek útoku. Samozrejme, všetci mladí si musia vybojovať miesto v niektorej z vyšších formácií, ale mal som to šťastie vidieť zopár jeho minulosezónnych zápasov v Columbuse a videl som, čoho je schopný,“ uviedol na oficiálnom webe Winnipegu generálny manažér „tryskáčov“ Kevin Cheveldayoff, ktorý v októbri 2014 priviedol do klubu iného Slováka – brankára Petra Budaja. Ten napokon nedchytal za Jets ani jeden duel a medzičasom už patrí Los Angeles.

Marka Daňa Chicago získalo koncom júna 2015 z Columbusu. Za Blackhawks stihol rodák z rakúskeho Eisenstadtu odohrať 13 duelov s bilanciou 1 gól a 1 asistencia. Na farme v AHL pridal za Rockford 34 štartov (4+19). V minulosti v Columbuse nazbieral 35 stretnutí profiligy a na jeho konte je tak dovedna 48 súbojov (9+14). Odchovanec Dukly Trenčín odišiel do zámoria v marci 2014. Zaujímavosťou je, že aj v spomenutom trejde Daňa do Chicaga bolo zaangažovaných viacero hráčov, vtedy vrátane slovenského útočníka zmenilo klubovú príslušnosť až sedem korčuliarov.

Ladd sa vracia do Chicaga po takmer šiestich rokoch

Tridsaťročný ľavý krídelník Andrew Ladd sa do Chicaga vracia po takmer šiestich rokoch. V lete 2010 putoval zo Chicaga do Atlanty Thrashers, ktorí sa po roku presťahovali do kanadského Winnipegu. Pred Chicagom hral aj za Carolinu, v oboch týchto kluboch raz získal Stanleyho pohár. Na nadnárodnej úrovni sa Ladd predstavil na troch MS v rokoch 2011, 2012 a 2013. V profilige doteraz nazbieral 750 duelov zíkladnej časti (202+252) a 57 štartov pridal v play-off (8+8).

O tri roky starší obranca Jay Harrison takisto v minulosti hral za Carolinu a tiež Kanadu reprezentoval na MS 2013. Do Winnipegu prišiel v decembri 2014 výmenou z organizácie Hurricanes. Predtým pôsobil aj v klube Toronto Maple Leafs. Na jeho konte je zatiaľ 372 stretnutí v NHL (23+52). V tejto sezóne hral iba vo farmáskej AHL, rovnako ako 25-ročný útočník Matt Fraser. Na jeho konte je doteraz 87 súbojov profiligy (11+5) za Dallas, Boston a Edmonton.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marko Daňo
Firmy a inštitúcie Chicago BlackhawksWinnipeg Jets