Hviezdami týždňa v NHL sa stali Forsberg, Callahan a Condon

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Útočník Nashvillu Filip Forsberg
Útočník Nashvillu Filip Forsberga sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňami v hokejovej NHL. Foto: SITA/AP

NEW YORK 29. februára (WebNoviny.sk) – Útočník Nashvillu Filip Forsberg sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňami v hokejovej NHL. Ďalšími dvoma ocenenými sú útočník Tampy Bay Ryan Callahan a brankár Montrealu Mike Condon.

Švéd Forsberg (21) sa v drese Predators v sledovanom období blysol dvoma hetrikmi a celkovo bilanciou 6 gólov a 1 asistencia. Nashvillu už v Západnej konferencii patrí prvá priečka s divokou kartou do play-off. Forsberg strelil všetky góly Nashvillu pri víťazstve nad Torontom (3:2). Rovnako tri góly, ale doplnené o asistenciu, pridal do siete St. Louis (5:0). Forsberg sa stal prvým hráčom od sezóny 1986/87 s dvoma klasickými hetrikmi v rozpätí troch za sebou idúcich zápasov. Vtedy sa to podarilo Fínovi Petrimu Skrikovi, hráčovi Vancouveru.

Ryan Callahan (30) z Tampy Bay nazbieral 6 bodov v troch zápasoch za 2 góly a 4 asistencie. Tampa natiahla sériu víťazstiev na šesť a momentálne je druhá v Atlantickej divízii. Brankár Montrealu Mike Condon (25) sa pričinil o 5 zo 6 bodov pre svoj tím v uplynulom týždni. Pri dvoch víťazstvách a jednej prehre po nájazdoch (1:2) mal priemer inkasovaných gólov 1,63. Tridsaťtri zákrokov si pripísal vo víťaznom stretnutí (4:3) nad lídrom súťaže Washingtonom na jeho ľade, ďalších 31 zákrokov predviedol pri domácom triumfe nad Torontom (4:1).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia