Video: Hossa opäť v zostave Chicaga, Pánik získal plusku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hossa
Foto: SITA/AP

DALLAS 12. marca (WebNoviny.sk) – Po mesiaci sa do zostavy Chicaga v zámorskej hokejovej NHL vrátil slovenský útočník Marián Hossa. Ani to však Blackhawks nepomohlo a v priamom súboji o 1. miesto v Centrálnej divízii i Západnej konferencii prehrali na ľade Dallasu 2:5. Na čele sú tak Stars pred St. Louis, Blues totiž v piatok zdolali Anaheim 5:2.

Marián Hossa nútene pauzoval od 13. februára. V stretnutí proti Anaheimu sa po tvrdom zákroku súperovho obrancu Hampusa Lindholma a následnom náraze na mantinel ocitol na ľade a len ťažko sa z neho zviechal. Pri odchode do kabín mu museli pomáhať a podľa webu NHL nemohol poriadne zaťažiť ľavú nohu. Podľa oficiálnych správ pauzoval pre problémy v dolnej časti tela. V piatok Marián Hossa odohral 15:30 min, pripísal si jednu mínusku, šesť striel na bránku a dvakrát zblokoval pokus súpera.

Nastúpil aj druhý slovenský útočník v Chicagu Richard Pánik, ktorý na ľade strávil 9:41 a k jednej pluske pridal aj fyzický stret. Dallas viedol v polovici stretnutia už 4:0 a gólmana Coreyho Crawforda nahradil Scott Darling. Ten už neinkasoval, za Chicago korigovali Teuvo Teräväinen a Tomáš Fleischmann. Záverečnú bodku za stretnutím dal v power-play domáci Aleš Hemský. Tréner domáceho kolektívu Stars Lindy Ruff si v NHL pripísal už 693. víťazstvo a osamostatnil sa na 5. mieste histórie, doteraz bol na rovnakom počte triumfov ako Dick Irvin. „Síce sme teraz prehrali viac zápasov, ale nepanikárime. Musíme sa zlepšiť v presilovkách či oslabeniach, ale inak máme skvelý tím. Nachádzame sa v dobrej situácii. Jednoducho v ďalších dueloch musíme byť lepší ako v piatok večer,“ povedal Marián Hossa podľa NHL.com

Na víťazstve Pittsburghu v Columbuse sa 25 zákrokmi podieľal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý vychytal 350. triumf v NHL ako dvadsiaty gólman histórie. Hosťujúci útočník Jevgenij Malkin si síce pripísal dve asistencie, no v II. tretine zamieril predčasne do šatne po súboji s Daltonom Proutom a do diania už nezasiahol. Dlhých päť rokov čakali hokejisti Philadelphie na víťazstvo na ľade Tampy Bay, dočkali sa v piatok a triumfovali 3:1. Predtým Flyers uspeli u Lightning v polovici februára 2011.

St. Louis Blues doma zdolali Anaheim 5:2, veľký podiel na tomto úspechu má brankár Jake Allen s 26 úspešnými zákrokmi. Zdá sa, že Allen je špecialistom na Ducks, keďže proti „káčerom“ nastúpil štvrtýkrát v kariére a pripísal si v týchto dueloch štvrté víťazstvo. Hráči Calgary doma nevyužili možnosť bodovo sa dotiahnuť na Arizonu, Coyotes podľahli 1:4.

Sumáre piatkových duelov zámorskej hokejovej NHL:

Columbus – Pittsburgh 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly: 6. G. Campbell (Boll, Rene Bourque), 23. Atkinson (Murray, G. Campbell) – 15. Letang (Malkin, Kessel), 21. Kunitz (Hörnqvist, Crosby), 25. Hagelin (Malkin, Kessel)

Tampa Bay – Philadelphia 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Góly: 58. B. Boyle (Stralman, Palát) – 9. Gagner, 24. Read (MacDonald, Couturier), 28. Brayden Schenn (Simmonds, Manning)

St. Louis – Anaheim 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)

Góly: 37. Stastny (Gunnarsson, Fabbri), 42. Lehterä (Schwartz, Tarsenko), 43. Berglund, 58. Tarasenko, 59. Tarasenko – 26. Getzlaf (Kesler, Rakell), 56. Rakell

Dallas – Chicago 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Góly: 12. Spezza (Jamie Benn), 22. Roussel (Goligoski, Hemský), 26. Seguin (Spezza), 31. Jamie Benn (Eaves, Seguin), 56. Hemský (Oduya) – 34. Teräväinen (Fleischmann, Gustafsson), 60. Fleischmann (Weise, Hjalmarsson)

Marián Hossa 15:30 min, 1 mínusový bod, 6 striel, 2 zblokované pokusy, Richard Pánik (obaja Chicago) 9:41 min, 1 plusový bod, 1 fyzický stret

Calgary – Arizona 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly: 21. Backlund (Michael Frolík) – 36. B. Gordon (Martinook), 44. Vermette (Hanzal, Doan), 55. Richardson (Doan, M. Domi), 59. Richardson (Vermette)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jamie BennJevgenij MalkinMarián HossaRichard Pánik