V NHL chystajú zmenu, má priniesť viac gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Blesky otočili finále NHL, Hossa bol hviezdou zápasu
Brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford (50) sa smutne pozerá ako puk z hokejky útočníka Tampy Bay Ryana Callahana končí v jeho sieti počas tretieho finálového zápasu NHL, v ktorom 'blesky' zvíťazili 3:2. Chicago, 8 jún 2015. Foto: SITA/AP

BOCA RATON 16. marca (WebNoviny.sk) – Po pondelkových diskusiách generálnych manažérov klubov zámorskej NHL o dodatočných kamerách na modrých čiarach či detailoch ohľadom žiadostí trénerov o preverenie sporných situácií sa zástupcovia jednotlivých tímov v utorok zaoberali možnosťou úpravy výstroja brankárov.

Cieľom je, aby padalo viac gólov

V hre je opäť zmenšenie príslušenstva gólmanov, aby v profilige padalo viac gólov. Nejde však o globálnu zmenu, upravovať by sa mohli len veľkosti v závislosti od fyzických parametrov jednotlivých brankárov.

Cieľom je, aby vzrastom menší brankári nevyzerali rovnako ako „dvojmetroví“ gólmani vážiaci „metrák“. „Väčšina brankárov sa zhodla na tom, že je to správny smer úvah. Chcú, aby na opačnej strane ľadovej plochy stál chlap, ktorý vyzerá proporčne k svojmu vzrastu,“ povedal brankársky špecialista profiligy Kay Whitmore.

Gólmani by už v júni mali dostať od výrobcov patričný výstroj, aby si naň zvykali do začiatku kempov. Záležať však bude aj na hráčskej asociácii NHLPA, či na túto zmenu pristúpi. „Výrobcovia výstroja doteraz neponúkali dostatok veľkostí, takže tento nedostatok ide na ich vrub. Musia pochopiť, že niektorých brankárov delí aj 15 či 17 centimetrov, čo je vizuálne dosť výrazné,“ dodal Whitmore.

Diskutovali aj o pravidle 48

Generálni manažéri klubov diskutovali aj o uplatňovaní pravidla 48, ktoré pojednáva o zákrokoch na hlavu súpera. „Bola to veľmi plodná debata, sledovali sme mnoho videoukážok. Zhodli sme sa, že dané pravidlo sa uplatňuje podľa očakávania a nebudeme nič meniť,“ ozrejmil zástupca Toronta Lou Lamoriello.

GM sa venovali aj populárnemu formátu predĺženia s troma korčuliarmi na oboch stranách. Rozhovory boli tiež o tom, ako je možné zvýšiť počet gólov bez zmeny brankárskeho výstroja. Jednou z možností sa javí časové obmedzenie pre obrancov v držaní puku za vlastnou bránkou.

V hre je údajne aj to, že tím v oslabení nebude oslobodený od pravidla o zakázanom uvoľnení. Možný je aj návrat do ďalekej minulosti, keď sa dvojminútový trest pre hráča nekončil inkasovaným gólom jeho tímu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia