Video: Chára asistoval, ale Boston prehral 4. raz v sérii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chára
Foto: SITA/AP

NEW YORK 24. marca (WebNoviny.sk) – V oboch stredajších zápasoch NHL uspeli v domácom prostredí mužstvá z New Yorku. Hráči Rangers zvíťazili nad hokejistami Bostonu Bruins 5:2 a Islanders zdolali súperov z Ottawy Senators 3:1.

Ani kapitán Zdeno Chára a jeho asistencia nezabránili štvrtej prehre Bostonu v sérii. Chára asistoval na góle Franka Vatrana v 53. min, hostia vtedy znížili na 2:4. Ďalší zásah už nepridali, hoci súperov prestrieľali 41:24. Brankár NY Rangers Henrik Lundqvist si pripísal 39 zákrokov vrátane parádneho zastavenia puku lapačkou na bránkovej čiare po pokuse Leeho Stempniaka v tretej tretine za stavu 3:1. Situáciu musel posúdiť až rozhodca na videu.

„Keď som zasiahol, bol som si istý, že to bolo v poriadku. Keď som si však pozrel video, zistil som, aké tesné to bolo. Zvíťazili sme a sme opäť bližšie k splneniu prvého z množstva tohtosezónnych cieľov,“ uviedol Lundqvist na webe NHL. Zdeno Chára strávil na ľade 20:29 min a skončil so 4 trestnými minútami a 1 plusovým bodom. V tejto sezóne už má 25 asistencií a spolu 33 kanadských bodov. Hráči Bostonu sú tretí v Atlantickej divízii ešte na pozícii zaručujúcej play-off, v konferenčnom porovnaní sa im Rangers vzdialili na rozdiel 6 bodov. „Osud máme vo svojich rukách, ale tímom pod nami sme dali šancu. Musíme čo najskôr zastaviť tento vývoj s prehrami,“ uviedol tréner Bostonu Claude Julien na webe Bruins.

Islanders stále hrajú bez zraneného slovenského brankára Jaroslava Haláka a tentoraz konečne po štyroch prehrách zabrali naplno. V bránke so Jeanom-Fracoisom Berubem zdolali hráčov Ottawy 3:1. Všetky góly strelili domáci v rozpätí necelých desiatich minút druhej tretiny. Súpera načal kapitán „ostrovanov“ John Tavares 27. zásahom sezóny. Islanders patrí pozícia s prvou voľnou kartou pre play-off vo Východnej konferencii. „Odviedli sme dobrú prácu proti súperovi, ktorý hral aj v utorok a musel cestovať. Nejaké puky nám tam vošli, ale mohlo ich byť aj viac,“ uviedol Tavares.

Sumáre NHL:
New York Islanders – Ottawa 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Góly: 26. Tavares (Bailey, De Haan), 35. M. Martin (Hamonic, Leddy), 35. Nelson (Prince, Lee) – 47. Mark Stone (E. Karlsson, Dzingel)

New York Rangers – Boston 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 9. Zuccarello (Yandle, Stepan), 12. Stepan (Yandle, Lundqvist), 26. Brassard (Klein, Fast), 47. J. T. Miller (Stepan, Zuccarello), 58. Rick Nash – 30. Stempniak (Marchand, Bergeron), 53. Vatrano (Eriksson, CHÁRA)

Zdeno Chára (Boston) odohral 20:29 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, 2 strely, 2 hity, 4 trestné minúty

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistJohn TavaresRick NashZdeno Chára