Kluby Tipsport ligy dali červenú tímom z Maďarska a Poľska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nový Pohár Vladimíra Dzurillu pre majstra Tipsport ligy
Slovenský hokejový majster získa na konci tejto sezóny v porovnaním s predchádzajúcimi novú trofej. V utorok predpoludním ju pokrstila manželka hokejovej legendy Zlatica Dzurillová na Pohár Vladimíra Dzurillu, ktorého autorom je Jozef Barinka. Ide o upravenú pôvodnú trofej, ktorá za predchádzajúce roky utrpela viacero poškodení. Vynovený pohár aktuálne váži 31 kilogramov, na jeho vrchole už nefiguruje soška hokejistu a podľa autora by mal vydržať viac. Bratislava, 8. marec 2016. Foto: SITA/Urban Klement

BRATISLAVA 24. mája (WebNoviny.sk) – Slovenské hokejové kluby hlasovaním rozhodli, že Tipsport lige nateraz nebude účinkovať nijaký tím z cudziny. „Týkalo sa to klubov z Maďarska a Poľska,“ uviedol pre server HokejPortal.sk generálny manažér spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner, ktorý prezradil, že o možnom vstupe českého Vsetína medzi slovenskú ligovú elitu nikdy nerokovali.

„Ak sa táto téma týkala jednotlivých klubov, musí to komunikačne vyriešiť konkrétny z nich. My ako riadiaci orgán sme riešili ponuky z poľskej a maďarskej strany. Športová rada, teda kluby, odporučili predstavenstvu neprijať zahraničného účastníka. Predstavenstvo toto rozhodnutie rešpektovalo,“ poznamenal Lintner pre HokejPortal.sk. Slovenské kluby musia do konca júla vyrovnať záväzky voči hráčom, po splnení tejto povinnosti budú vydávané licencie na nasledujúcu sezónu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Lintner