Kandidáta na šéfa SZĽH postaví Lintnerova i Pálffyho skupina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Lintner
Richardovi Lintnerovi sa na novej stoličke sedí dobre. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 27. mája (WebNoviny.sk) – Do júnových volieb na pozíciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na mimoriadnom kongrese zväzu postaví svojho kandidáta aj skupina okolo Richarda Lintnera, ktorý v júni 2015 neúspešne kandidoval na post šéfa SZĽH v súboji s Igorom Nemečkom. Zatiaľ však nie je jasné, kto sa bude uchádzať o miesto na čele SZĽH.

Lintner nepotvrdil svoju opätovnú kandidatúru

„Komunikácia o tejto otázke existuje a je veľmi aktívna. Do budúceho štvrtka bude potrebné tieto veci vyriešiť. Potom celý plán prezradíme. Je to vážny proces, preto nebudeme len tak hovoriť o menách. Celá filozofia sa musí detailne pripraviť, ak to má mať zmysel. Kým všetko nie je vyriešené, polemika o menách nie je podstatná. Nejde o to, že niečo tajím. Nerád by som vopred akoby zavádzal. Proces už trvá dlho, hokejové hnutie vie o našich krokoch. Komunikácia a celá príprava neustále prebieha, nič viac netvrdím,“ povedal v piatok popoludní Richard Lintner, ktorý aktuálne šéfuje slovenskej hokejovej Tipsport lige.

Niekdajší obranca slovenskej reprezentácie nevyvrátil ani nepotvrdil svoju opätovnú kandidatúru. Ak by sa o tento post uchádzal a získal ho, musel by sa vzdať pozície generálneho manažéra Pro Hokeja. Vyjadril sa aj k spolupráci s Miroslavom Šatanom, jeho meno pri kandidatúre tiež prichádza do úvahy. „S Mirom komunikujeme a je súčasťou celého procesu,“ dodal Richard Lintner.

Pálffy chce prezidenta, ktorú dá hokeju „šťavu“

Kandidáta plánuje spolu s ďalšími hráčmi postaviť aj niekdajší vynikajúci hokejový útočník Žigmund Pálffy. „Mám okolo seba skupinu ´chalanov´ a tiež by sme si radi vytvorili nejakého prezidenta. Máme svoje predstavy a nenecháme to na jednom človeku. Verím, že čoskoro ho predstavíme,“ povedal v piatok popoludní Žigmund Pálffy pre Rádio Slovensko. „Chcem, aby bol zvolený správny prezident, ktorú tomu dá ‚šťavu‘. Nech hokej napreduje a chlapci budú radi chodiť do reprezentácie,“ dodal Pálffy.

Štyridsaťštyriročný Skaličan už dlhšie pracuje s hokejom v rodnom meste a venuje sa mládeži v klube MHKM Skalica. Tento tím doteraz mal iba mládežnícke mužstvá, ale v novej sezóne by mohol disponovať aj seniorským výberom v I. lige.

„Je to trochu iná práca s deťmi a dospelými. Robím to z radosti, mám to rád. V Skalici máme talentovaných hráčov a potrebujeme aj tím mužov. Verím, že to bude mať kontinuitu. Zástupcovia mesta museli uznať, že hokej patrí do Skalice. Tento rok máme 80. výročie a verím, že to oslávime vo veľkom a posunieme sa dopredu. Podali sme prihlášku do prvej ligy, ale ešte to nemáme doriešené so sponzormi. Musíme ešte niečo dotiahnuť,“ poznamenal Pálffy, podľa ktorého bolo odhlásenie Skalice z Tipsport ligy v ročníku 2015/2016 tvrdým pádom na zem.

„Podľa toho, ako sa v klube pracovalo, tak to muselo prísť. Bolo to tam veľmi krehké, bojovalo sa na všetkých frontoch. Verím, že sa to teraz naštartuje a prídu správni ľudia, ktorí to budú viesť tak, aby ľudia v Skalici boli spokojní, lebo hokej si zaslúžia. Ambíciou nebude hneď postúpiť, musíme ísť krok za krokom. Základ bude udržiavať sa v prvej lige. Nebudeme sa hore hrnúť za každú cenu. Moja úloha ešte nie je jasná. Môžeme pracovať s trénerom Oremusom a na to sa najviac teším.“

Pálffy sa nevenuje iba práci s deťmi, na ľade sa občas objaví aj vo výstroji a s hokejkou. „Chodím hrávať ´horskú ligu´ a dúfam, že sa ešte viac dostanem na ľad,“ informoval. Podľa niekdajšieho vynikajúceho krídelníka by mali podobne smerovať svoje úsilie, teda po skončení kariéry sa venovať mládeži alebo inej práci v hokeji, všetci bývalí hráči. „Každý hokejista by mal pomáhať hokeju na Slovensku a v klube. Všetci vieme, kde sú naše problémy. Nemáme deti a musíme ich hľadať. To je podstatné. Chceme dosiahnuť, aby sa deti tešili na zimný štadión,“ doplnil Pálffy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard LintnerŽigmund Pálffy
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja