Útočník Mário Bližňák mení klub, smeruje k 'tigrom'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mário Bližňák
Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák. Foto: SITA/Ján Slovák

LIBEREC 30. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák bude v sezóne 2016/2017 pôsobiť u aktuálneho českého šampióna Bílí Tygři Liberec. Severočeský klub o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Dvadsaťdeväťročný rodák z Trenčína hral naposledy v Plzni, kam prišiel v polovici decembra 2014 zo Slovana Bratislava.

Mário Bližňák má na svojom konte šesť štartov v zámorskej NHL za Vancouver, strelil v nich jeden gól. „Mário Bližňák je skúsený hráč vo výbornom hokejovom veku. Má za sebou veľmi pestrú históriu. Sledovali sme ho už minulú sezónu, je to výborný hráč na vhadzovania a takého sme s odchodom Petra Vampolu stratili,“ povedal v pondelok kouč Liberca Filip Pešán.

V súvislosti s mužstvom spod Ješteda sa šuškalo aj o možnom návrate iného slovenského útočníka Milana Bartoviča, ktorý v klube pôsobil v rokoch 2007 až 2012. „Nerokujeme s ním, sme iba v priateľsko-pracovnom kontakte. Milan má stále platnú zmluvu v Slovane. Je však možné, že sa v Liberci v tejto sezóne objaví,“ prezradil Pešán, ktorý v klube zastáva aj funkciu športového riaditeľa.

V prvej polovici mája sa s Libercom dohodol na spolupráci obranca Adam Jánošík, ktorý už v minulosti bol „bielym tigrom“. Zmluvu na ďalší ročník má s klubom aj brankár Ján Lašák či útočník Martin Bakoš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam JánošíkJán LašákMário BližnákMário BližňákMartin Bakoš