Žigmund Pálffy má kandidáta na post šéfa slovenského hokeja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy nie je prekvapený z umiestnenia slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v Rusku, hráčom chýbali skúsenosti. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 31. mája (WebNoviny.sk) – Niekdajší vynikajúci hokejový útočník Žigmund Pálffy plánuje s ďalšími hráčmi postaviť kandidáta do júnových volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Podľa webu sportky.zoznam.sk ide o bývalého konateľa a výkonného riaditeľa HK ŠKP Poprad Tibora Turana. „Idem na stretnutie klubov, kde bude aj Žigo,“ povedal pre Športky Turan, ktorý sa v nedávnej minulosti vyprofiloval ako kritik riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej Richarda Lintnera.

Voľby sa uskutočnia na mimoriadnom kongrese zväzu vo štvrtok 16. júna a skupina okolo Lintnera a Michala Handzuša chce takisto zamiešať kartami. Lintner v júni 2015 neúspešne kandidoval na post šéfa SZĽH v súboji s Igorom Nemečkom, ktorý tiež ešte zvažuje účasť.

„Mám okolo seba skupinu ´chalanov´ a tiež by sme si radi vytvorili nejakého prezidenta. Máme svoje predstavy a nenecháme to na jednom človeku. Verím, že čoskoro ho predstavíme,“ povedal nedávno Žigmund Pálffy pre Rádio Slovensko. „Chcem, aby bol zvolený správny prezident, ktorú tomu dá ´šťavu´. Nech hokej napreduje a chlapci budú radi chodiť do reprezentácie,“ dodal Pálffy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Žigmund Pálffy
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja