Montreal a 'predátori' upiekli megeprestup v NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Shea Weber
Shea Weber sa sťahuje z Nashvillu do Montrealu. Foto: SITA/AP

BROSSARD 30. júna (WebNoviny.sk) – V hokejovej NHL sa vo štvrtok odohrala nečakaná megavýmena dvoch elitných obrancov. P. K. Subban z Montrealu sa ocitol v Nashville a opačným smerom putoval Shea Weber.

„Som nadšený. S niektorými hráčmi som sa spoznal už počas All Star víkendu. Nashville je klub s veľkým potenciálom a jasnou budúcnosťou. Som pripravený počúvať a učiť sa. Samozrejme, ak to bude treba, aj byť lídrom, veď ma vytrejdovali za ich kapitána,“ povedal 27-ročný P. K. Subban podľa nhl.com.

Subban v roku 2013 získal Norrisovu trofej

V uplynulej sezóne NHL sa už len bývalý elitný obranca Canadiens predviedol 51 bodmi (6+45) v 68 zápasoch, posledný mesiac sezóny vynechal pre zranenie krku a jeho tím po skvelom úvode súťažného ročníka nepostúpil do play-off.

Celkovo v 434 zápasoch v drese Montrealu od roku 2010 nazbieral 278 bodov. V roku 2013 sa stal držiteľom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu súťaže. Subbanovi zostáva ešte šesť rokov do vypršania osemročného kontraktu, ktorý podpísal 2. augusta 2014 a zaručuje mu príjem 9 miliónov dolárov do konca sezóny 2021/2022.

„Subban je jeden z najlepších obrancov NHL. Po ofenzívnej stránke je rovnocennou náhradou za Webera. Bola to nesmierne náročná výmena. Chceli sme skvalitniť naše mužstvo a presne to sme dnes aj urobili,“ uviedol generálny manažér Nashvillu Predators David Poile.

Weber hral u ‚predátorov‘ od sezóny 2005/2006

Tridsaťročný Weber si dres Nashvillu obliekal nepretržite od sezóny 2005/2006. V tej uplynulej strelil 20 gólov a spolu zaznamenal 51 bodov v 78 zápasoch základnej časti, v 14 zápasoch play-off sa blysol štatistikou 3 góly a 7 asistencií.

Weber má vo vrecku 110-miliónový kontrakt na 14 rokov s priemerným príjmom 7,85 mil. USD, z ktorého mu od podpisu 24. júla 2012 zatiaľ uplynuli iba 4 roky. Uzatvoril ho s tímom Philadelphia Flyers, ale Nashville si vzápätí poistil jeho služby, keď vyrovnal ponuku súperiaceho tímu.

„Dnes sme skompletizovali prestup, po ktorom sa Canadiens stanú lepším tímom. O tom som presvedčený. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojej kariére generálneho manažéra. V osobe Sheu Webera získavame jedného z najcennejších obrancov NHL, lídra pre defenzívu, ale aj dôležitého muža v presilovkách. V minulej sezóne strelil v početnej výhode 14 gólov, najviac spomedzi všetkých obrancov,“ uviedol generálny manažér Montrealu Canadiens Marc Bergevin na webe NHL.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe P. K. SubbanShea Weber
Firmy a inštitúcie Montreal CanadiensNashville Predators