Marián Hossa berie Svetový pohár ako malé olympijské hry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Svetovy pohar
Zľava: Asistent generálneho manažéra Tímu Európy Peter Bondra, hráči Zdeno Chára a Marián Gáborík, generálny manažér Tímu Európy Miroslav Šatan, hráči Marián Hossa a Tomáš Tatar počas tlačovej konferencie k Svetovému poháru 2016 v priestoroch MG Rinku. Trenčín, 29. júl 2016. Foto: SITA/Lucia Šimková

TRENČÍN 29. júla (WebNoviny.sk) – Slovenským hviezdam v severoamerickej NHL je ľúto, že reprezentácia SR nebude mať na Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte vlastné mužstvo, ale vybraní hokejisti sa predstavia v tíme Európy.

Keby nás bolo tridsať či štyridsať, bolo by to sklamanie. Musíme si však priznať, že je nás iba hŕstka. Pre zámorie je marketingovo zaujímavejšie skĺbiť viacero hráčov, ktorí by sa inak na Svetový pohár nedostali, do jedného tímu. Môžeme turnaj pokojne brať ako malé olympijské hry na začiatku sezóny,“ skonštatoval na piatkovej tlačovej besede k SP 2016 Marián Hossa.

Útočník Chicaga v uplynulých rokoch nebol zvyknutý na také dlhé leto, keďže s mužstvom úspešne bojoval v play-off o Stanleyho pohár. „Končím siedmy týždeň prípravy. Chcem sa zodpovedne nachystať. Sezóna bude dlhá. Pevne verím že nasledujúci ročník bude úspešný a dobre sa naň naladím už na Svetovom pohári,“ povedal 37-ročný krídelník.

Ešte o niečo dlhšie leto si užíva obranca Zdeno Chára. Ten s Bostonom ani nepostúpil do vyraďovacích bojov. „Mal som dostatočne dlhý čas na regeneráciu. Človek to po dlhých sezónach uvíta,“ poznamenal urastený zadák, ktorý by mal patriť medzi opory európskeho výberu na SP. „Je to podobné ako v NHL. Aj tam sa v jednom tíme stretneme chlapci z rôznych končín sveta a máme dva týždne na zohranie sa. Veľa času to síce nie je, ale dokážeme to. Prácu s pukom a kondíciu musí naháňať každý sám. Podobné situácie zažívame každoročne,“ tvrdí.

Tím Európy bude zložený z hokejistov z viacerých krajín – okrem Slovenska aj Dánska, Nemecka, Švajčiarska, Slovinska, Rakúska, Nórska a Francúzska. „Ide o nový projekt. V podobnom zložení do toho pôjdeme prvý raz. V NHL sú hráči zvyknutí hrať proti sebe. Našou úlohou bude skĺbiť ich do dobre ladiaceho tímu. Dúfam, že to tak pochopia aj chalani,“ zaželal si generálny manažér tímu Miroslav Šatan. Prvý tréning mužstva naplánovali na 6. septembra. O dva dni neskôr zohrajú hokejisti z Európy prvý prípravný zápas proti tímu Severnej Ameriky do 23 rokov v Québecu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián HossaMiroslav ŠatanZdeno Chára