Gáborík dáva rozhodcom červenú kartu za vylúčenie Kopitara

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián Gáborík
Marián Gáborík sa na Twitteri vyjadril k rozhodnutiu arbitrov vylúčiť Anžeho Kopitara. Foto: SITA/Tomáš Somr, Twitter - koláž WbN

TORONTO 30. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský útočník Marián Gáborík pre zranenie chýbal v drese Európy vo finálovej sérii bojov o hokejový Svetový pohár v Toronte, ale to mu nebránilo vo vyjadrení názoru na záver druhého finále. Skončilo sa tesným víťazstvom Kanady 2:1, hoci ešte do 57. min Európa viedli 1:0.

Obrazom: Aj druhé finále Svetového pohára vyhrala Kanada

Potom však rozhodcovia vylúčili európskeho kapitána Anžeho Kopitara za držanie a Patrice Bergeron v presilovke vyrovnal. Skazu európskeho výberu dokonal 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny Brad Marchand, ktorý skóroval v oslabení a zabezpečil najväčšiemu favoritovi turnaja zisk Svetového pohára.

„Brutálny verdikt v prípade Kopiho. Myslím si, že rozhodcovia chceli ísť už domov,“ napísal Gáborík na svojom účte na twitteri na margo vylúčenia Kopitara a pridal aj druhý status: „Zaslúžili sme si ešte jeden zápas. Skvelá práca, Európania! Som na vás hrdý a gratulujem Kanade. A pre rozhodcov červenú kartu…“

Gáborík (34) sa zranil v spodnej časti tela v semifinálovom súboji Európa – Švédsko (3:2 pp), v ktorom strelil úvodný gól európskeho tímu. Zápas už dohrával so zranením pravej nohy a podľa informácií zo zámoria môže v úvode sezóny chýbať svojmu tímu Los Angeles Kings až 8 týždňov.

Rýchly krídelník mal až do finálovej série proti Kanade na Svetovom pohári v Toronte na konte 2 góly. V uplynulej sezóne NHL dosiahol v drese Kings 12 gólov a 10 asistencí, ale odohral len 54 zápasov pre zranenie kolena. Celkovo v NHL v základnej časti nastúpil na 933 zápasov s bilanciou 386 gólov a 387 asistencií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián GáboríkPatrice Bergeron