Cháru veľmi mrzí prehra, Európania hrali naplno až do konca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chára strelil gól, Kanada po obrate vyhrala Svetový pohár
Obranca Európy Zdeno Chára v súboji s kanadskými hokejistami Jonathanom Toewsom a Coreym Perrym počas druhého finálového zápasu Svetového pohára. Toronto, 29. september 2016. Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP

TORONTO 30. septembra (WebNoviny.sk) – Tím Európy bol v noci zo štvrtka na piatok blízko k prekvapeniu, keď takmer počas celého duelu proti favorizovanej domácej Kanade viedol v druhom finále hokejového Svetového pohára v Toronte gólom Zdena Cháru najtesnejšie 1:0.

Zdalo sa, že mix hokejistov z viacerých európskych krajín, ktorý pred turnajom mnohí podceňovali, si vynúti rozhodujúci tretí duel. Nestalo sa, pretože Patrice Bergeron necelé tri minúty pred treťou sirénou vyrovnal a 44 sekúnd pred koncom III. tretiny strelil víťazný gól domáceho kolektívu Brad Marchand. Skúsený slovenský obranca, ktorého vo veku 39 rokov čaká už devätnásta sezóna v NHL, po skončí stretnutia poprel, že jeho mužstvo v tretej časti už len hľadelo na časomer a čakalo na záver duelu. „Všetci sme boli nastavení tak, že hráme naplno až do posledného klaksónu,“ povedal Chára pre Toronto Sun.

Obrazom: Aj druhé finále Svetového pohára vyhrala Kanada

Všetci ste videli, čo sa na konci stalo. Nemyslím si však, že niekto z nášho tímu na lavičke už akoby predčasne oslavoval víťazstvo,“ pokračoval rodák z Trenčína.

Vysokého zadáka veľmi mrzela štvrtková prehra. „Je to škoda, lebo v tomto druhom finále sme mali šance na to, aby sme zvíťazili. Je to ťažká prehra. Bol to veľmi vyrovnaný duel,“ poznamenal Chára a dodal: „Myslím si, že končíme tento turnaj s hlavami hore. Ak by nám niekto pred ním povedal, že si zahráme vo finále a ešte proti Kanade, neverili by sme. Na druhej strane je to človeku ľúto, lebo sme ukázali, že vieme odohrať s Kanadou vyrovnané zápasy.“

Európania počas celého stretnutia držali krok s favoritom. V istých fázach mali prevahu, no to v tejto fáze podujatia nehrá úlohu. „Nešlo vôbec o to, ako sa niekomu páči naša hra a či sme lepší, dôležitý je výsledok,“ myslí si slovenský bek. „Teraz síce môže hocikto napísať, že si tím Európy zaslúžil vyhrať, to je práca pre novinárov. Ráta sa však konečný výsledok,“ doplnil.

Rozhodnutie pre Kanadu zariadil Chárov klubový spoluhráč útočník Brad Marchand. „Odohral skvelý turnaj. Celý útok bol vynikajúci a bol ofenzívnou hrozbou pre každého súpera,“ dodal robustný slovenský obranca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Patrice Bergeron