Video: V NHL sa hralo pod holým nebom, Sekera zbieral plusky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Heritage Classic: Winnipeg - Edmonton 0:3
Obranca Edmontonu Oilers Darnell Nurse (25) v súboji s útočníkom Winnipegu Jets Shawnom Matthiasom (16). Winnipeg, 23. október 2016. Foto: The Canadian Press via AP

NEW YORK 24. októbra (WebNoviny.sk) – Cam Talbot pochytal všetkých 31 striel a hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili na winnipegskom Investors Group Field nad domácimi Jets 3:0 v nedeľňajšom stretnutí NHL pod holým nebom.

„Bol to náročný zápas. Samozrejme, radi by sme fanúšikom dopriali aspoň jeden dôvod, aby vstali zo sedadiel, ale nepodarilo sa nám to. Bol to však neobyčajný týždeň, najmä pre mesto Winnipeg,“ konštatoval tréner Paul Maurice. Duelu predchádzali sprievodné akcie a sobotňajšia exhibícia legiend oboch tímov na čele s Teemu Selännem a Waynom Gretzkým.

Obrazom: Heritage Classic pod holým nebom vyhral Edmonton

Talbot chytal pod holým nebom tretíkrát v kariére

Dvadsaťdeväťročný Talbot zažil atmosféru zápasu na nekrytom štadióne tretí raz v kariére, ale premiérovo priamo na ľade. Stal sa tretím gólmanom v histórii takýchto stretnutí so shutoutom po Miikkovi Kiprusoffovi (v drese Calgary 2011) a Jonasovi Hillerovi (Anaheim 2014).

„Bol som naozaj nadšený z tejto príležitosti. Atmosféra bola skvelá, ľad v dobrom stave. V takýchto zápasoch je to pre hráčov vždy veľká zábava. Tešil som sa a dúfal v zisk dvoch dôležitých bodov, čo sa nám aj podarilo,“ komentoval Talbot.

K piatemu víťazstvu Oilers v šiestom zápase v ročníku prispel aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý za 22 minút získal dva plusové body.

„Kosatky“ prvýkrát v sezóne nebodovali

V bránke New Yorku Islanders sa proti Minnesote (6:3) neobjavil Jaroslav Halák, ale Nemec Thomas Greiss. Mužstvo dvoma gólmi a asistenciou potiahol v útoku kapitán John Tavares.

„Už v pár predchádzajúcich zápasoch sme si utvorili mnoho šancí a som rád, že niektoré si konečne našli cestu do siete. Stále si však myslím, že môžeme byť oveľa lepší. Objavilo sa viacero pasáži, keď mal súper navrch a Greiss vtedy vytiahol niekoľko dôležitých zákrokov,“ povedal Tavares. „Ostrovania“ strelili v druhej tretine tri góly v rozpätí 3:08 min.

Vancouver po štyroch víťazstvách a prehre po nájazdoch prvý raz v sezóne nebodoval, a to na ľade Anaheimu. Za stavu 2:2 sa v záverečnej desaťminútovke presadili obaja krídelníci prvého útoku Nick Ritchie a Corey Perry, oboch „obslúžil“ center a kapitán Ryan Getzlaf, ktorý celkovo dosiahol tri asistencie. Ducks vyhrali prvý domáci duel v ročníku 4:2.

Sumáre:
Winnipeg – Edmonton 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Góly: 30. Letestu, 32. Nurse (McDavid, Kassian), 38. Kassian (Pouliot, Nugent-Hopkins)

Andrej Sekera (Edmonton) 22:04 min, +2 body, 1 strela, 2 tr. min

New York Islanders – Minnesota 6:3 (0:0, 3:2, 3:1)

Góly: 25. Tavares (Bailey, Chimera), 25. De Haan (Beauvillier, Strome), 28. Boychuk (Strome), 47. Quine (Beauvillier), 49. Hickey (Tavares), 59. Tavares (Ladd, Bailey) – 22. Parise (Dumba), 33. Parise (Mikael Granlund, M. Koivu), 58. Niederreiter (E. Staal, Brodin)

New York Rangers – Arizona 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 13. Jooris (Grabner, Fast), 26. J.T. Miller (McDonagh, Pirri), 42. Girardi (Skjei) – 1. Vrbata (C. Murphy), 37. Vrbata (M. Domi, Ch. Dvorak)

Anaheim – Vancouver 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 1. Cogliano (Manson, Kesler), 21. Fowler (Vatanen, Getzlaf), 52. Ritchie (Getzlaf, Perry), 59. Perry (Getzlaf, Stoner) – 20. Horvat (L. Eriksson), 45. H. Sedin (L. Eriksson, Larsen)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraCorey PerryJaroslav HalákJohn TavaresRyan Getzlaf