Spýtal sa ma na bitku a už to išlo, Štajnoch zložil Kaňu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Štajnoch
Martin Štajnoch Foto: SITA/Jozef Jakubčo

HRADEC KRÁLOVÉ 24. októbra (WebNoviny.sk) – Nedeľňajší súboj 15. kola najvyššej českej hokejovej súťaže medzi Hradcom Králové a Brnom (5:1) priniesol hneď niekoľko zaujímavých okamihov.

Domácim sa podarilo uštedriť Komete vôbec prvú tohtosezónnu prehru v riadnom hracom čase a pripravili ju o pozíciu extraligového lídra. Okrem toho išlo o mikrosúboj dvoch slovenských brankárov, Patrika Rybára na domácej strane a Mareka Čiliaka ako gólmana hostí. A v kádroch oboch súperov nastúpilo hneď niekoľko Slovákov.

Jeden z nich dokonca potvrdil povesť nekompromisného obrancu, Martin Štajnoch z domáceho tímu sa totiž pobil. Jeho súperom v pästnom súboji bol útočník hostí Jan Káňa.

„Počas celého duelu provokoval a zbytočne dohrával našich hokejistov. Keď opäť niekoho z našich trafil na mantinel, tak som ho potiahol a niečo sme si povedali. Spýtal sa ma na bitku a už to išlo,“ povedal Martin Štajnoch a pridal aj svoj komentár k skutočnosti, že práve jeho tím obral Kometu Brno ako prvý o všetky tri body: „Myslím si, že toto bol náš prvý zápas v sezóne, keď sme podali kolektívny výkon od prvej do poslednej minúty. Všetci sme zo seba vydali maximum a urobili pre tím všetko, čo bolo v našich silách.“ Martin Štajnoch prišiel do Hradca Králové pred aktuálnou sezónou z konkurenčných Pardubíc, predtým strávil niekoľko sezón v Slovane Bratislava.

Vyjadrenia Martina Štajnocha priniesol oficiálny web klubu HC Mountfield Hradec Králové.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Štajnoch