Video: Hossa a Pánik nedali nájazd, Radulov s troma bodmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kris Versteeg
O víťazstve Calgary rozhodol Kris Versteeg. Foto: SITA/AP

NEW YORK 25. októbra (WebNoviny.sk) – Vďaka 31 úspešným zákrokom Careyho Pricea a trom bodom Alexandra Radulova dosiahli hokejisti Montrealu štvrté víťazstvo za sebou a vyšvihli sa na čelo severoamerickej NHL.

Radulov mal husiu kožu

Ruský útočník pripravil prvé dva góly Canadiens a tretí sám strelil do prázdnej bránky. Priaznivci v Bell Centre za to skandovali jeho meno.

„Neviem, ako to povedať, mám to šteklenie… Áno, husiu kožu,“ skonštatoval 30-ročný krídelník podľa webu nhl.com. „Je to dobrý pocit, že sa mi od publika dostalo takejto reakcie. Všetko je to o fanúšikoch. Ak by to nebolo pre nich, nehrali by sme. Je skvelé, že za nami stáli, hoci to dnes nebol náš najlepší výkon.“

Price si pochvaľuje Radulovovu prítomnosť v kabíne aj na ľade. „Prináša mnoho entuziazmu. Každý deň sa teší na hokej. S ním vstupuje do šatne veľa pozitívnych vibrácií. Úžasný spoluhráč,“ vraví o ňom kanadský gólman, ktorý vynechal prvé tri zápasy Canadiens pre chorobu, ale v pondelok už dosiahol tretie víťazstvo v sérii. „Želal som si, aby mal dnes znova chrípku. Je jeden z najlepších,“ komentoval útočník Flyers Claude Giroux.

Flames zabrali naplno po dvoch domácich prehrách za sebou

Až v siedmom kole nájazdov rozhodol o víťazstve Calgary na ľade Chicaga útočník Kris Versteeg, bývalý hráč domácich, ktorý si trpezlivo počkal a prekonal Coreyho Crawforda.

„Poznáme sa jedenásť rokov,“ podotkol strelec rozhodujúceho gólu, ktorý s kanadským brankárom pôsobil v Chicagu aj nižších súťažiach. „Veľa emócií. Pre mňa to bolo výnimočné, lebo niektorí z mojich najlepších priateľov v hokejových kruhoch sú odtiaľ.“

V záverečnej „lotérii“ neuspeli obaja slovenskí krídelníci Marián Hossa ani Richard Pánik. Blackhawks v riadnom hracom čase zaostávali 0:1 a aj 1:2, keď inkasovali v oslabení počas Pánikovho dvojminútového trestu. Predĺženie im zabezpečil obranca Brian Campbell gólom v 45. min. Flames zabrali naplno po dvoch domácich prehrách za sebou.

Sumáre:
Montreal – Philadelphia 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 26. Sh. Weber (A. Radulov, Lehkonen), 54. Gallagher (A. Radulov, Sh. Weber), 59. A. Radulov (Jemelin) – 32. Voráček (C. Giroux, Manning)

Chicago – Calgary 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 22. P. Kane (Anisimov), 45. B. Campbell – 5. Bennett (D. Hamilton, Ferland), 27. Monahan (Brouwer, Giordano), rozhodujúci sam. nájazd: K. Versteeg

Marián Hossa 15:22 min, 4 strely, Richard Pánik (obaja Chicago) 17:54 min, 2 strely, 2 tr. min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander RadulovCarey PriceClaude GirouxKris VersteegMarián HossaRichard Pánik