Video: Chárov Boston prehral, o triumfe Ducks rozhodol Kaše

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nicklas Bäckström
Nicklas Bäckström z Washingtonu Capitals bráni útočníka Bostonu Bruins Brada Marchanda počas stredajšieho zápasu NHL. Washington, 7. december 2016. Foto: SITA/AP

TORONTO 8. decembra (WebNoviny.sk) – Jediný slovenský hokejista zasiahol do stredajšieho diania v NHL. Kapitán Bostonu Zdeno Chára si produktivitu nerozšíril, ale bol pri prehre svojho tímu vo Washingtone 3:4 po predĺžení. Rozhodnutie padlo z hokejky Švéda Nicklasa Bäckströma v 62. min. Chára odohral 21:51 min a dvakrát vystrelil na bránku domácich.

Mladý český útočník v službách „medveďov“ David Pastrňák strelil svoj šestnásty gól sezóny a už len o jeden presný zásah zaostáva za lídrami streleckej tabuľky NHL Sidneym Crosbym a Patrikom Lainem. Boston to na Washington nevie. S týmto súperom prehral siedmy raz v rade. „Vždy je dobré mať dva body, aj keď sme ich nezískali práve spôsobom, akým sme chceli. Máme ich však a ideme ďalej,“ uviedol Nicklas Bäckström na webe NHL.

Tridsaťpäť zásahov Devana Dubnyka, z toho až 17 v tretej tretine, bolo základom úspechu hokejistov Minnesoty na ľade Toronta 3:2. Dubnyk si skvelým výkonom dal darček k 300. zápasu v NHL.

V domácej zostave na ľade chýbal slovenský obranca Martin Marinčin. „Nemyslím si, že v nejakom zápase tejto sezóny pustil za chrbát viac ako tri puky. Drží nás nad vodou po celý čas. V tretej tretine bol pomer striel tuším 17:3 pre domácich, ale gól nepadol,“ povedal tréner Minnesoty Bruce Boudreau na adresu Dubnyka.

Víťazný gól hostí zaznamenal v 22. min skúsený útočník Eric Staal, ktorý bol jeho 799. bodom v NHL v kariére. Na presný zásah čakal od 10. novembra, celkovo 13 zápasov. „Vyťažil som z výborného forčekingu Charlieho Coyla,“ uviedol Eric Staal na webe NHL.

Anaheim ešte štyri minúty pred koncom tretej tretiny doma s Carolinou zaostával 3:5, ale napokon sa tešil z víťazstva 6:5 po nájazdoch. Nick Ritchie a Corey Perry zariadili vyrovnanie a predĺženie. O dvoch bodoch pre domácich potom s definitívou rozhodol vo štvrtej sérii nájazdov mladý český útočník Ondřej Kaše. Pre 21-ročného rodáka z Kadane to bol len jedenásty zápas v NHL v kariére.

Stredajšie sumáre NHL:
Toronto – Minnesota 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly: 17. Ben Smith (Kadri, Rielly), 31. Bozak – 9. Zucker (Mikael Granlund, Koivu), 15. Stewart (Spurgeon, Gabriel), 22. E. Staal (Coyle)

Martin Marinčin (Toronto) nehral.

Washington – Boston 4:3 po predĺž. (2:0, 1:2, 0:1 – 1:0)

Góly: 1. Williams (Kuznecov, Ovečkin), 8. Williams (Kuznecov), 26. Winnik (Beagle), 62. Nicklas Bäckström (Schmidt, M. Johansson) – 37. D. Moore (Blidh), 39. Pastrňák, 49. C. Miller (Czarnik, Marchand)

Zdeno Chára (Boston) odohral 21:51 min, 2 strely

San Jose – Ottawa 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Góly: 29. Couture (Pavelski, J. Thornton), 47. Burns (P. Martin) – 4. Mark Stone (Hoffman, E. Karlsson), 8. E. Karlsson, 58. Kelly (Pageau, E. Karlsson), 59. Pageau (Z. Smith)

Anaheim – Carolina 6:5 po sam. nájazdoch (1:1, 1:2, 3:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 17. Cogliano (Silfverberg, Kesler), 34. Noesen (Kaše, Cramarossa), 49. Kesler (Cogliano, Silfverberg), 57. Ritchie (Fowler, Perry), 58. Perry (Getzlaf, Ritchie), rozhodujúci sam. nájazd: Kaše – 20. Teräväinen (Slavin, Faulk), 29. McClement (Skinner, Ryan), 31. Aho (Stempniak, C. Ward), 45. Pesce (Nestrašil), 50. Teräväinen (Aho, Stempniak)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Corey PerryDavid PastrňákEric StaalMartin MarinčinNicklas BäckströmZdeno Chára