Gól, obnova a renesancia, to je tohtosezónny Marián Hossa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián Hossa
Marián Hossa Foto: Steve Lundy/Daily Herald via AP

CHICAGO 8. decembra (WebNoviny.sk) – V súvislosti so slovenským hokejistom Mariánom Hossa v tejto sezóne NHL zámorské médiá najviac používajú slovíčka gól a obnova či renesancia.

Čoskoro 38-ročný útočník naďalej pretavuje svoje skúsenosti do dôležitých gólov a Chicagu najnovšie dvoma zásahmi pomohol k výhre nad Arizonou 4:0. Jeho 14 gólov v 27 zápasoch je viac ako za celú uplynulú sezónu, keď skóroval 13-krát v 64 dueloch. Navyše s 513 gólmi sa už vyrovnal legende Jeremymu Roenickovi na 38. mieste historických tabuliek najlepších strelcov NHL.

„Veľmi nesledujem tieto štatistiky, ale ak sa vaše meno objaví pri takom veľkom hráčovi, zrejme to čosi znamená,“ zareagoval tradične skromne Marián Hossa na webe Chicago Tribune. Šikovný slovenský krídelník v zápase proti Arizone opäť predviedol, že strieľať góly v jeho podaní vyzerá ako jednoduchá činnosť.

V 27. min zvýšil vedenie Blackhawks nad Coyotes na 2:0 tak, že v prečíslení dvoch na jedného elegantne spracoval nie najlepšiu prihrávku Ryana Hartmana, ktorá smerovala na jeho korčuľu. Potom si hokejkou pritiahol puk do lepšej pozície a zoči-voči Mikovi Smithovi nezaváhal. Neskôr v 57. min pečatil na konečných 4:0 Učebnicovo sa vrátil z útočného pásma na modrú, aby zachytil kolmú prihrávku Niklasa Hjalmarssona z obrannej tretiny, rýchlou otočkou sa dostal do brejku a presne vystrelil povedľa pravého betónu Smitha.

„Bola to skvelá práca od Hjalmarssona. Ak máte čas na strelu, môžete aj zamieriť,“ podotkol Hossa k svojmu 14. gólu v sezóne. „Hossa je vo väčšine svojej kariéry najmä strelec. Vlani mal trochu viac smoly. Striel mal možno viac ako za rovnaké obdobie tejto sezóny, ale nepadalo mu to. Je to veľký profesionál, túto sezónu dáva dôležité góly,“ skonštatoval tréner Chicaga Joel Quenneville na webe NHL.

„Je neuveriteľné, aký je Hossa rýchly. Nemôžem tomu uveriť, keď ho vidím korčuľovať. Je to jeden z najrýchlejších hráčov, akého som kedy videl. A je neobyčajne ľudský,“ zložil Hossovi poklonu brankár Blackhawks Scott Darling, ktorý v utorok vychytal tretí shutout v kariére.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Joel QuennevilleMarián Hossa
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks