Únik čpavku zrušil šláger Tipsport ligy na ľade 'baranov'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokej
Michal Krištof z HK Nitra a Ty Wishart z HC ´05 iClinic Banská Bystrica počas zápasu prvého kola Tipsport ligy. Nitra, 9. september 2016. Foto: SITA/Martin Havran

BANSKÁ BYSTRICA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Piatkový zápas hokejistov vicemajstrovskej Banskej Bystrice s majstrovskou Nitrou sa z dôvodu vážnej technickej poruchy na chladiacom systéme Zimného štadióna v Banskej Bystrici neuskutoční. Agentúru SITA o tom informoval marketingový manažér HC ´05 iClinic Banská Bystrica Atila Béreš.

Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru totiž muselo v piatok krátko po 9.45 h zasahovať na banskobystrickom štadióne, pretože tam unikal čpavok. „Pri údržbe systému na ľadovej ploche a pri vŕtaní diery na bránku sa poškodil systém chladenia, z ktorého začal unikať čpavok. Systém bol odstavený a následne sme pristúpili k odvetrávaniu štadióna,“ píše sa správe Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Poškodenie chladiaceho systému na štadióne potvrdilo aj vedenie mestskej spoločnosti MBB a.s. Po odchode hasičov, ktorí po odvetraní uniknutého čpavku konštatovali bezpečné prostredie, prišli zástupcovia chladiarenskej firmy, aby určili rozsah poškodenia systému a opravili ho. To ovplyvní konanie domácich zápasov Banskej Bystrice a prevádzku Zimného štadióna. Nateraz je oficiálne zrušený iba piatkový zápas 27. kola Tipsport ligy s Nitrou.

„Náhradný termín stretnutia oznámime v priebehu nasledujúceho týždňa, najneskôr do 14. decembra. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti. Tým, ktorým zmena nevyhovuje, ich môžu vrátiť výhradne na tom predajnom mieste, kde si ich zakúpili, a to najneskôr do 16. decembra,” ozrejmil situáciu marketingový manažér banskobystrického klubu Atila Béreš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať