Video: Tatar s gólom a 2 asistenciami, skóroval aj Gáborík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Tatar
Útočník Detroitu Tomáš Tatar sa teší z gólu v sieti Bostonu Bruins počas stredajšieho zápasu NHL, v ktorom 'červené krídla' otočili výsledok z 1:4 na 6:5 po samostatných nájazdoch. Tatar vyrovnával na 4:4. Detroit, 18. január 2017. Foto: SITA/AP

DETROIT 19. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa výrazne zaslúžil o víťazný obrat Detroitu proti Bostonu vo štvrtkovom domácom súboji NHL Tatar zaznamenal gól a dve asistencie a aj vďaka nemu Red Wings otočili proti Bruins z 1:4 na 6:5 po nájazdoch. „Ak chceme pomýšľať na play-off, musíme hrať každý večer naplno celých šesťdesiat minút, nestačí štyridsať. Bojovali sme a teraz sme veľmi šťastní,“ citoval web nhl.com Tatara.

Tatar vyrovnával na 4:4

Hostia vpadli do zápasu ako víchor a po deviatich minútach viedli 3:0, ale v 16. min Tatar prihral Larkinovi na prvý gól domácich. V druhej tretine bolo už 1:4 a práve Tatarov desiaty gól v sezóne v 35. min znamenal priebežné vyrovnanie na 4:4. Slovenský útočník v úniku rutinérsky zakončil z bekhendu pomedzi betóny fínskeho gólmana Tuukku Raska.

Iba 21 sekúnd nato bol Boston zásluhou Adama McQuaida opäť bližšie k dvom bodom, ale v 57. min Gustav Nyquist aj zásluhou druhej asistencie Tatara poslal duel do predĺženia. Rozhodli napokon až nájazdy a v nich dánsky útočník Frans Nielsen, Detroit natiahol víťaznú sériu na tri zápasy.

Sekera prihral na gól Letesta

Edmonton potreboval na víťazstvo nad Floridou predĺženie, v ktorom o triumfe domácich 4:3 rozhodol necelé tri sekundy pred koncom Connor McDavid. Mladučký kapitán Oilers si pripísal aj dve asistencie a s 54 bodmi (15+39) kraľuje produktivite NHL. Slovenský obranca vo farbách Edmontonu Andrej Sekera upozornil na seba asistenciou pri presilovkovom góle Marka Letesta na 2:0, celkovo odohral 23:22 min a okrem jednej mínusky zblokoval 4 strely súperových hráčov.

Sumáre NHL:
Montreal – Pittsburgh 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

:

Góly: 39. Andrighetto (Jemelin, Lehkonen) – 15. Cole (Malkin, Hörnqvist), 26. Fehr (Kunitz, S. Wilson), 38. Guentzel (Gaunce, Hörnqvist), 56. Määttä (Sheary)

Los Angeles – San Jose 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly: 6. Pearson (Forbort, D. Brown), 36. GÁBORÍK (Clifford, D. Brown) – 4. Burns (J. Thornton, M. Karlsson), 16. Wingels (Haley), 30. Pavelski (J. Ward, Thornton)

Peter Budaj odchytal 58:46 min, mal 24 zákrokov z 27 striel, úspešnosť 88,9%, Marián Gáborík (obaja Los Angeles) odohral 17:26 min, 1 gól, 2 strely, 2 trestné minúty

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej SekeraConnor McDavidMarián GáboríkPeter BudajTomáš TatarZdeno Chára