Tréner Zdeno Cíger oznámil nomináciu na Slovakia Cup

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Cíger
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Jediným reprezentačným nováčikom v nominácii trénera Zdena Cígera na februárový turnaj Slovakia Cup v Nitre je útočník Marek Slovák. Ten na klubovej úrovni pôsobí práve pod Zoborom.

Slováci vo štvrtok 9. februára o 17.00 h nastúpia v prípravnom zápase v Nových Zámkoch proti olympijskému výberu Ruska, o deň neskôr o 18.00 h už v rámci spomenutého turnaja si s rovnakými súpermi zmerajú sily v Nitre a v sobotu 11. februára o 18.00 h ich čaká stretnutie proti Bielorusku alebo Švajčiarsku.

Program turnaja Slovakia Cup v Nitre:

piatok 10. februára: Bielorusko – Švajčiarsko (14.30), Slovensko – Rusko olympionici (18.00)

sobota 11. februára: Rusko olympionici – Bielorusko/Švajčiarsko (14.30), Slovensko – Bielorusko/Švajčiarsko (18.00)

Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), v Nitre v slovenskom tíme nemali chýbať skúsení hráči ako Michel Miklík, Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Michal Sersen či Ivan Švarný.

„Michel Miklík mal fantastickú formu, ale zabrzdilo ho zranenie. Verím, že čoskoro sa dá dokopy a bude pripravený zabojovať o majstrovstvá sveta. Zdravotné problémy boli proti aj v prípade Tomáša Surového. Jeho trápia slabiny, ale rovnako je to hráč, s ktorým počítame do záverečnej prípravy pred svetovým šampionátom. Ladislav Nagy otázku reprezentácie nehodil definitívne za hlavu. Momentálne sa cíti pred play-off viac potrebný pre košický tím a rodinu. Čo bude po sezóne, sa uvidí neskôr. Obrancom Slovana Bratislava Michalovi Sersenovi s Ivanom Švarným sme dopriali oddych pred záverečnými bojmi o postup do play-off,“ povedal tréner Zdeno Cíger.

Najskúsenejším hráčom v nominovanom výbere je obranca Dominik Graňák, ktorý má na svojom konte už 166 duelov v národnom tíme.

„Konečne uvidíme na vlastné oči Christiána Jaroša aj Libora Hudáčka. Christiánovi v novembri aj decembri zabránili v účasti na zrazoch zranenia, teraz je zdravý a pripravený ukázať, čo je v ňom. Rovnako sa tešíme na Michala Čajkovského či dvojicu ‚Číňanov‘ Bakoša s Marcinkom. Veľmi sa tešíme na atmosféru v Nitre, ktorá býva počas ligových zápasov fantastická. Verím, že chlapci nitrianske a rovnako aj novozámocké publikum potešia,“ doplnil Cíger.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie:

Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd., 29 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR, 15/0), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR, 15/0)

Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL, 7/2), Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 39/2), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 6/1), Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd., 166/10), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd., 16/2), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 32/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 43/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 12/1), Juraj Valach (Piráti Chomutov, ČR, 21/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL, 31/5), Dávid Buc (HC ’05 iClinic Banská Bystrica, 5/0), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 11/2), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 58/14), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR, 63/7), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 20/3), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd., 69/13), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 14/6), Patrik Lušňák (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 58/10), Radoslav Macík (HK Nitra, 9/1), Tomáš Marcinko (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL, 51/4), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR, 23/2), Marek Slovák (HK Nitra, 0/0)

Realizačný tím:

Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Július Šupler (konzultant), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Iľja Chandoga (lekár), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Michal Malina (masér), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Tomáš Štulajter (médiá)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam JánošíkBranislav KonrádChristián JarošDávid BucDominik GraňákIvan ŠvarnýJaroslav JanusJúlius HudáčekJúlius ŠuplerJuraj MikušJuraj ValachLadislav NagyLibor HudáčekMarcel HaščákMartin BakošMartin GernátMichal ČajkovskýMichal SersenMichel MiklíkPeter ČerešňákRóbert ŠvehlaTomáš HrnkaTomáš MarcinkoTomáš SurovýVladimír DraveckýZdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia