Video: Andrej Sekera má v NHL 40 bodov, Jurčo sa zranil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jurco
Smolu mal Tomáš Jurčo z Detroitu, ktorý sa zranil. Foto: SITA/AP

NEW YORK 12. marca (WEBNOVINY) – Z piatich slovenských hokejistov, ktorí sa predstavili v utorkových deviatich stretnutiach zámorskej NHL, bodoval len Andrej Sekera z Caroliny. Smolu mal Tomáš Jurčo z Detroitu, ktorý sa zranil. Brankár Jaroslav Halák z Washingtonu nastúpil na druhý zápas za 24 hodín proti Pittsburghu a opäť prehral.

Video: Sekera nebezpečne ohrozil Lundqvista

Sekera pomohol 29. asistenciou a 40. bodom v sezóne Caroline k výhre nad New Yorkom Rangers (3:1). Hurricanes sa radovali proti Rangers po predchádzajúcich desiatich prehrách vo vzájomných zápasoch. Sekera bol opäť najvyťaženejším hráčom svojho tímu a raz aj priamo ohrozil Henrika Lundqvista v bránke Rangers.

„V predchádzajúcich dueloch sme nedosiahli presvedčivé výsledky, no hrali sme dobre. Som rád, že teraz sme k tomu pridali aj víťazstvo,“ povedal Jordan Staal, ktorý sa na triumfe svojho mužstva podieľal gólom a asistenciou. „Myslím si, že sme podali veľmi dobrý výkon počas celých šesťdesiatich minút. Dosiahli sme cenný výsledok, na ktorom môžeme stavať do budúcnosti,“ doplnil tréner Caroliny Kirk Muller.

Fleury vychytal shutout

Jaroslav Halák dostal šancu aj v druhom zápase proti Penguins, tentoraz inkasoval dvakrát, keď zastavil 32 striel. Jeho spoluhráči nedokázali prekonať Marca-Andrého Fleuryho v bránke Penguins, ktorý 32 úspešnými zákrokmi vychytal piaty shutout v sezóne. Pittsburgh zdolal Washington už ôsmykrát v rade.

Video: Jeden zo skvelých zákrokov brankára Fleuryho

Ofenzívna hviezda Capitals Alexander Ovečkin neskórovala už v štvrtom zápase za sebou a mužstvo z hlavného mesta USA prehralo štvrtý z ostatných piatich zápasov. Washington klesol už na jedenástu pozíciu v tabuľke Východnej konferencie a na postup do play-off v súčasnosti stráca tri body. „V našej nie príliš príjemnej situácii musí každý trochu viac pridať. V zostávajúcom priebehu základnej časti je to pre nás buď-alebo,“ povedal Halák.

„Červené krídla“ nezvládli poslednú desaťminútovku

Tomáš Jurčo z Detroitu sa zranil v hornej časti tela v zápase v Columbuse, v ktorom Red Wings nezvládli poslednú desaťminútovku a prehrali 1:4. Košičan pred odstúpením zo súboja trikrát neúspešne vystrelil. Tomáš Tatar si pripísal jeden strelecký pokus.

Video: Nick Foligno v páde skóroval

Jurčo sa zranil pravdepodobne v oblasti rebier po zákroku Blaka Comeaua v druhej tretine a v tretej už do hry nezasiahol. Bližšie informácie o Jurčovom zdravotnom stave budú známe po stredajších detailnejších vyšetreniach. Zranenie by však nemalo byť vážne. „Odstúpenie Jurča bolo pre nás veľkou stratou. Skutočne dobre korčuľuje a pomáha svojmu útoku, aby správne fungoval,“ priznal po zápase podľa Detroit Free Press tréner Red Wings Mike Babcock.

Dôležitú úlohu pri triumfe nad Detroitom zohral ruský gólman Blue Jackets Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil 39 striel súpera. Red Wings nastúpili bez chorého brankára Jimmyho Howarda, ktorého zastúpil český mladík Petr Mrázek s 33 úspešnými zákrokmi.

„Olejári“ zmazali trojgólové manko

Edmontonu s Martinom Marinčinom sa podarilo zmazať trojgólové manko a súboj s Minnesotou rozhodol vo štvrtej sérii samostatných nájazdov Taylor Hall.

Marinčin vyslal jednu strelu na bránku Wild a na ľade strávil vyše 17 minút. Minnesota prehrala tretíkrát v rade. „Viedli sme síce o tri góly, ale na našej striedačke to nežilo. Nehrali sme dobre a cítili sme to,“ povedal útočník Minnesoty Zach Parise, ktorého spoluhráč Matt Cooke absolvoval jubilejný tisíci zápas v NHL. Prvý zápas za Edmonton po minulotýždňovej výmene z Anaheimu odchytal brankár Viktor Fasth.

Video: O víťazstve Dallasu v predĺžení rozhodol Jamie Benn

Deň po kolapse Richa Peverleyho priamo na striedačke vyhrali jeho spoluhráči z Dallasu súboj proti lídrovi NHL zo St. Louis 3:2 po predĺžení. O úspechu rozhodol Jamie Benn v 64. min. „Včerajšok nás poriadne vydesil, ale teraz je nový deň. Vedeli sme, že Rich je už doma. Na zápas sme sa preto pripravili po mentálnej stránke najlepšie, ako sa dalo,“ povedal autor víťazného gólu Jamie Benn.

San Jose doma zvíťazili nad Torontom presvedčivo 6:2 a pripísali si už tretí triumf v rade. Tri body Radima Vrbatu výraznou mierou prispeli k triumfu Phoenixu nad Floridou 3:1. Nashville o úspechu na ľade Buffala 4:1 rozhodol v prvej polovici II. tretiny, v závere Gaustad len spečatil víťazstvo svojho mužstva.

Výsledky utorkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Buffalo – Nashville 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 3. Stafford (Hodgson, Ennis) – 18. Spaling (S. Weber, Josi), 24. S. Weber (C. Wilson, C. Smith), 28. C. Smith (C. Wilson, G. Bourque), 59. Gaustad (Spaling, Fisher)

Philadelphia – New Jersey 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 21. Grossmann (Voráček, Giroux) – 8. Zajac (Jágr, T. Ruutu), 48. Jágr (Židlický, T. Ruutu)

Carolina – New York Rangers 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 21. Tlustý (J. Staal, SEKERA), 39. J. Staal (Tlustý, Siomin), 55. Lindholm (Skinner, E. Staal) – 25. Klein (Zuccarello, Pouliot)

Andrej Sekera (Carolina) mal 1 asistenciu, odohral 24:50 min a raz vystrelil.

Columbus – Detroit 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 16. Foligno (N. Schultz, Horton), 51. Jenner, 51. Dubinsky (Calvert, Horton), 56. MacKenzie (Letestu, Comeau) – 11. Dekeyser (Legwand)

Tomáš Tatar odohral 16:18 min, mal 1 strelu, 1 mínusový bod, 2 trestné minúty, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 9:51 min, mal 1 mínusový bod, 3 strely

Pittsburgh – Washington 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 17. J. Jokinen (Niskanen, Malkin), 55. Crosby (Stempniak)

Jaroslav Halák (Washington) mal 32 úspešných zákrokov.

Florida – Phoenix 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 49. Pirri (Kulikov, Bjugstad) – 18. Ribeiro (Yandle, R. Vrbata), 30. Ekman-Larsson (R. Vrbata, Korpikoski), 46. R. Vrbata (Vermette, Boedker)

St. Louis – Dallas 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Góly: 14. Pietrangelo (Pääjärvi, Lapierre), 46. Polák (Tarasenko, Berglund) – 20. Sceviour (Goligoski, Ray Whitney), 43. Roussel (Jamie Benn), 64. Jamie Benn (Daley, Seguin)

Minnesota – Edmonton 3:4 po sam. nájazdoch (3:1, 0:0, 0:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 12. Parise (MikaelGranlund, Pominville), 14. Spurgeon (Haula, Heatley), 16. Pominville (Mikael Granlund, Parise) – 17. Petry (Eberle, Nugent-Hopkins), 52. Perron (Ference, Gagner), 56. Eberle (Ference, Klefbom), rozhodujúci sam. nájazd T. Hall

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 17:31 min, mal 1 plusový bod a 1 strelu.

San Jose – Toronto 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Góly: 4. Vlasic (Nieto), 12. B. Burns (J. Thornton, Pavelski), 27. Wingels (Braun, Sheppard), 29. Pavelski (J. Thornton, D. Boyle), 45. Pavelski (Demers, J. Thornton), 57. Havlát (Sheppard, Wingels) – 5. Gardiner (Raymond), 55. Gardiner (Raymond, Van Riemsdyk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinAndrej SekeraJamie BennJaroslav HalákMartin MarinčinMike BabcockSergej BobrovskijTaylor HallTomáš JurčoTomáš TatarViktor FasthZach Parise