Stümpel má na dosah Zlatú korčuľu, môže ho o ňu obrať Tomek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jozef Stümpel
Jozef Stümpel z HK Nitra (vpravo) bol v počte prihrávok najlepší v celej súťaži. Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 3. apríla (WEBNOVINY) – Po historickom postupe HK Nitra do finále Tipsport extraligy siaha kapitán tímu a jedna z hviezd slovenského hokeja Jozef Stümpel po individuálnom ocenení. Majster sveta 2002 je najväčším kandidátom na Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča Slovnaft play-off Tipsport extraligy.

V boji o prvenstvo ho môže ohroziť prakticky už len piešťanský gólman Tomáš Tomek. Ďalšími v poradí sú nitrianske opory Robert Kristan a Roman Tománek, ktorí však už majú za vedúcim duom veľkú stratu. Fanúšikovia si vyberajú najužitočnejšieho hokejistu play-off v hlasovaní na špecializovanom webe Hokej.sk, hlasovanie pokračuje až do záverečných finálových bojov. Premiérovú Zlatú korčuľu zhotovila sochárka Mira Podmanická.

O trofej sa v extralige bojuje prvý rok. Nitra postúpila do finále prvýkrát v histórii, v semifinále si poradila v piatich zápasoch s Banskou Bystricou. Druhý finalista bude úspešnejší z dvojice Košice – Piešťany, oceliari z východu vyhrávajú 3:2 na zápasy a už vo štvrtok môžu rozhodnúť o postupe.

Zlatá korčuľa
Foto: SITA/Tipsport extraliga

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef Stümpel