Video: Debut Gibsona skončil shutoutom, Vancouver vypadol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gibson
Debut v NHL vyšiel brankárovi Johnovi Gibsonovi z Anaheimu, neprekonal ho ani Daniel Sedin z Vancouveru. Foto: SITA, AP

NEW YORK 8. apríla (WEBNOVINY) – Brankári Iľja Bryzgalov z Minnesoty, Karri Rämö z Calgary a John Gibson z Anaheimu dosiahli v troch pondelkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL shutouty a výraznou mierou sa podieľali na výhrach svojich tímov na ľadoch súperov.

Zaváhanie „diablov“ pomohlo „jazdcom“

Hráči tria domácich tímov (Winnipeg, New Jersey a Vancouver) sa nedokázali strelecky presadiť. Zaváhanie Devils pomohlo New Yorku Rangers, ktorí majú definitívu pre play-off.

Bryzgalov vychytal druhú nulu za sebou, tretiu z ostatných trinástich zápasov a 24 úspešnými zákrokmi pomohol Minnesote k výhre 1:0 vo Winnipegu. Wild sú po zisku dvoch bodov, ktoré zabezpečil presným zásahom v 22. min Charlie Coyle, už takmer v play-off, na definitívu potrebujú ešte bod z troch zápasov alebo zaváhania konkurentov Dallasu a Phoenixu.

V drese Jets debutoval v bránke Michael Hutchinson. „Spoluhráči mi to dnes dosť uľahčili. Videl som strely a veľa ich aj zblokovali. Snažím sa tvrdo pracovať, aby som im to vrátil a dal tímu šancu vyhrávať,“ povedal Bryzgalov.

„Kosatky“ si play-off nezahrajú

O ďalší futbalový výsledok 1:0 sa postarali hráči New Jersey a Calgary. Pre domácich Devils bol najväčšou prekážkou brankár Rämö, výsledku dal definitívnu podobu kapitán Flames Mark Giordano v presilovke v 41. min. Devils pomaly prichádzajú o nádej na play-off, momentálne na posledného postupujúceho na Východe Columbus strácajú tri body a majú o zápas viac.

Domáci raz prekonali fínskeho gólmana, ale po konzultácii s videocentrálou v Toronte rozhodcovia neuznali zásah Ryana Cartera pre kopnutie nohou do puku. „Mali sme šance, ale ich premieňanie je spoločne so samostatnými nájazdmi ďalšou úlohou, na splnenie ktorej sa musíme poriadne nadrieť. V obrane sme boli dobrí, ale keď nedáme gól, potom nemôžeme vyhrať,“ povedal tréner New Jersey Pete DeBoer.

Súboje vyraďovacej časti definitívne neuvidia fanúšikovia vo Vancouveri. Canucks prehrali v pondelok doma s Anaheimom 0:3 a zavreli si dvere do play-off. Debut v NHL vyšiel brankárovi Johnovi Gibsonovi, mal 18 úspešných zákrokov a pripísal si prvý shutout. Ducks mieria za divíznym titulom, o ktorý bojujú so San Jose.

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
New Jersey – Calgary 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 41. Giordano (Hudler, Cammalleri)

Winnipeg – Minnesota 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 22. Coyle (Parise, M. Koivu)

Vancouver – Anaheim 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Winnik, 38. Palmieri (Lovejoy, Allen), 42. Beleskey (Perry, Getzlaf)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iľja Bryzgalov