Čierna nájazdová séria diablov sa natiahla, neuspel ani Jágr

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stephen Gionta, Robin Lehner
Brankár Ottawy Robin Lehner (40) vyráža puk po strele útočníka New Jersey Devils Stephena Giontu počas štvrtkového zápasu NHL, v ktorom 'diabli' prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch. Foto: SITA/AP

NEW YORK 11. apríla (WEBNOVINY) – Hokejisti New Jersey Devils stále nepoznajú chuť víťazstva v rozstreloch samostatných nájazdov a ich bilancia v tejto činnosti je priam apokalyptická.

Vo všetkých dvanástich prípadoch v tomto ročníku v nich ťahali za kratší koniec a v súčte so štyrmi nezdarmi zo záveru minulej neuspeli už šestnásťkrát v sérii. Je to najhoršia bilancia v NHL v histórii.

Devils natiahli sériu neúspechov vo štvrtok v Ottawe, keď postupne proti brankárovi Robinovi Lehnerovi neuspeli Travis Zajac, Adam Larsson, Jaromír Jágr a Dainius Zubrus. Z celkovo 38 tohtosezónnych nájazdov premenili hráči Devils iba tri.

Video: Gólový zostrih zápasu Ottawa Senators – New Jersey Devils

„Je to frustrujúce. O tom sa nedá debatovať. Pre nájazdy sme prišli o play-off. Musíme na nich popracovať do budúcna,“ povedal český útočník Jaromír Jágr a pokračoval už v optimistickejšom tóne: „Poviem však niečo pozitívnejšie. Verím, že všetko zlé sa obráti na niečo dobré. Možno nie tento rok, ale v ďalšej sezóne.“

Devils naposledy uspeli v samostatných nájazdoch 10. marca 2013, keď Patrik Eliáš premenil rozhodujúci pokus proti Winnipegu. New Jersey patrí 10. priečka vo Východnej konferencii s 85 bodmi a ak by vyhralo aspoň polovicu nájazdov, mohlo ešte bojovať o play-off.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaromír JágrPatrik Eliáš