Video: St. Louis zdolalo Hossovo Chicago, jazdci triumfovali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nhl chicago
Ľavé krídlo tímu St. Louis Blues, Alexander Steen, skóruje do bránky Chicaga Blackhawks. St. Louis, 18. apríla 2014. Foto: SITA/AP

NEW YORK 18. apríla (WEBNOVINY) -Až v treťom predĺžení rozhodli hráči St. Louis o domácom triumfe nad Chicagom 4:3 v prvom zápase 1. kola play-off zámorskej hokejovej NHL. Blues prehrávali 1:2 aj 2:3, no 105 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnal Schwartz a potom padol gól až v 101. minúte. Autorom rozhodujúceho presného zásahu bol Steen.

Dvojica Slovákov Marián Hossa a Michal Handzuš v drese úradujúceho víťaza Stanleyho pohára z Chicaga vo štvrtok nebodovala, na ich konto pribudli len mínusové body. Hossa k dvom mínuskám pridal štyri strely, Michal Handzuš si okrem jednej mínusky pripísal jeden strelecký pokus.

„Sériu sme chceli začať dobrým výkonom. Najmä pred našimi fanúšikmi,“ povedal autor rozhodujúceho gól Alexander Steen. Na pozápasovej tlačovej konferencii si spokojný tréner domácich Ken Hitchcock aj zažartoval, keď po hokejovom ‚maratóne‘ všetkých pozdravil: „Dobré ráno.“

Video: Alexander Steen rozhodol o triumfe St. Louis

Podľa kormidelníka víťazného kolektívu zohral v piatkovom súboji dôležitú úlohu brankár Ryan Miller, ktorý zneškodnil 39 striel súpera. Pre St. Louis to bol najdlhší zápas v histórii klubu, doterajšie maximum absolvovali Blues v roku 1984 na ľade Detroitu, keď v 98. min inkasovali gól na 3:4.

Predlžovať sa muselo aj v Denveri, kde domáce Colorado zásluhou Paula Stastneho vyrovnalo 14 sekúnd pred tretím klaksónom na 4:4, keď už tri minúty pred koncom III. tretiny kouč Patrick Roy siahol k hre bez brankára. Ten istý hráč so slovenským pôvodom prevzal na svoje plecia zodpovednosť aj v 68. min a zabezpečil Avalanche prvý triumf.

„Veríme si a to je základ všetkého. Niekedy nemusíme odohrať náš najlepší zápas, no kvalita tímu a viera v schopnosti rozhoduje. Je to play-off,“ povedal P. Roy, ktorý s Coloradom získal Stanleyho pohár dvakrát ako brankár.

Video: Krásna Richardsova dorážka do bránky Philadelphie

Pred vlastnými fanúšikmi uspeli aj San Jose a New York Rangers. „Jazdci“ zásluhou troch presných zásahov v treťom dejstve pokorili Philadelphiu 4:1, na všetkých góloch v poslednej časti sa podieľal B. Richards (víťazný gól a dve asistencie). Gólman domácich Henrik Lundqvist sa vo štvrtok príliš nezapotil, keď Flyers vyslali na jeho bránku len 15 striel.

San Jose začalo proti Los Angeles zostra a po prvej tretine viedlo 3:0, po druhej dokonca 5:0. Hosťom sa síce podarilo skorigovať na 3:5, no posledné slovo mal v záverečnej minúte B. Burns, ktorý do prázdnej bránky spečatil na konečných 6:3 pre Sharks. Marián Gáborík odohral za hostí 19:37 min a pripísal si dve strely.

„Dali sme pár šťastných gólov a potom to už išlo. Bol to zvláštny večer,“ poznamenal kapitán víťazov Joe Thornton. Brankára hostí Jonathana Quicka, ktorý prvýkrát v kariére dostal v I. tretine duelu play-off tri góly, nahradil po druhej časti 24-ročný Martin Jones. Ten vo svojom prvom súboji vyraďovacej časti NHL previedol štyri úspešné zákroky.

Výsledky piatkových zápasov 1. kola play-off NHL:

Východná konferencia – štvrťfinále:

New York Rangers – Philadelphia 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) – stav série: 1:0

Góly: 11. Zuccarello (Pouliot, M. Staal), 49. B. Richards (St. Louis, Rick Nash), 50. Stepan (B. Richards, St. Louis), 56. Hagelin (B. Richards, J. Fast) – 8. A. MacDonald (Hartnell)

Západná konferencia – štvrťfinále:

St. Louis – Chicago 4:3 po trojnásobnom predĺžení (2:3, 0:0, 1:0 – 0:0, 0:0, 1:0) – stav série: 1:0

Góly: 5. Cracknell (Lapierre, Porter), 16. Tarasenko (Shattenkirk, B. Jackman), 59. Schwartz (D. Roy), 101. Steen (Ott, Backes) – 12. Oduya (Saad, Toews), 15. Seabrook (Versteeg, Leddy), 19. P. Kane (Toews, Seabrook)

Marián Hossa odohral 29:33 min a k dvom mínuskám si pripísal štyri strely, Michal Handzuš (obaja Chicago) absolvoval 25:55 min a okrem jednej mínusky mal jednu strelu

Colorado – Minnesota 5:4 po predĺžení (1:1, 3:1, 0:2 – 1:0) – stav série: 1:0

Góly: 14. Landeskog (Stastny, McGinn), 35. R. O’Reilly (MacKinnon, Barrie), 48. McGinn (R. O’Reilly), 60. Stastny (E. Johnson, MacKinnon), 68. Stastny (MacKinnon, Barrie) – 16. Coyle (Parise, Scandella), 32. R. Suter (M. Koivu, Parise), 37. Haula (Brodin), 39. Brodziak (Cooke, Niederreiter)

San Jose – Los Angeles 6:3 (3:0, 2:0, 1:3) – stav série: 1:0

Góly: 4. J. Thornton (Pavelski, B. Burns), 20. Hertl (Sheppard, Wingels), 20. Marleau (Nieto, Sheppard), 33. Torres (M. Brown, Vlasic), 37. Vlasic (Hertl, Couture), 60. B. Burns – 43. Muzzin (Kopitar), 47. Vojnov, 54. T. Lewis (J. Carter, Regehr)

Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 19:37 min a pripísal si dve strely

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistJoe ThorntonKen HitchcockMarián GáboríkMarián HossaMichal HandzušPatrick RoyRyan Miller