Hokejistov NHL ocenili za džentlmenstvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Patrick Marleau
Foto: popsugar.com

NEW YORK 22. apríla (WEBNOVINY) – Trofej Lady Byng za športové správanie sa a džentlmenský prístup v zámorskej hokejovej NHL dostane za sezónu 2013/2014 jeden z trojice hráčov Patrick Marleau zo San Jose, Ryan O´Reilly z Colorada či Martin St. Louis z New York Rangers. V utorok to potvrdila na svojom webe NHL. O nominácii rozhodli členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

Marleau má za sebou siedmu tridsaťgólovú sezónu za ostatných deväť rokov a pomohol Sharks pokoriť v tabuľke hranicu 100 bodov. Pri jeho mene v štatistikách základnej časti svieti 33 gólov, 37 asistencií a 70 bodov. Marleau odohral všetkých 82 zápasov základnej časti a v priemere v nich strávil na ľade 20:31 min. Celkovo strávil na trestnej lavici iba osemnásť minút.

O´Reilly absolvoval najúspešnejšiu sezónu kariéry, keď dosiahol 64 bodov (28+36). V základnej časti dostal len jeden nižší trest, čím sa stal po Butchovi Goringovi (1977/1978, Los Angeles) len druhým hokejistom histórie ligy, ktorý má v štatistikách po odohraní minimálne 80 zápasov na konte dva a menej trestných minút. Paradoxne, na lavicu hanby neputoval za faul. Dvojminútový trest dostal v 72. stretnutí sezóny za hranie so zlomenou hokejkou, čo pravidlá nepovoľujú.

St. Louis môže získať Lady Byng Trophy štvrtýkrát za ostatných päť sezón. V ročníku 2013/2014 ho vymenili z Tampy Bay do New Yorku Rangers. Celkovo počas ročníka strávil na ľade tretí najvyšší čas spomedzi všetkých útočníkov v lige (1696:11 min) a spomedzi dvadsiatky najproduktívnejších hráčov súťaže bol najmenej vylučovaným hokejistom (10 trestných minút).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin St. LouisPatrick Marleau