Video: Chicago rozhodlo v predĺžení, Marián Hossa asistoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marián Hossa
Slovenský útočník Marián Hossa z Chicaga v akcii s obrancom St. Louis Blues Jayom Bouwmeesterom (19). Foto: SITA, AP

BOSTON 18. apríla (WEBNOVINY) – Hokejisti Chicaga zvíťazili vo štvrtom súboji 1. kola play-off Východnej konferencie NHL nad St. Louis 4:3 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2.

Obhajcovia triumfu v Stanleyho pohári mali na domácom ľade namále, lebo so St. Louis prehrávali ešte štyri minúty pred koncom 2:3. Potom však vyrovnal Bryan Bickell a v 12. min predĺženia rozhodol o víťazstve domácich kanonier Patrick Kane.

Slovenský útočník Blackhawks Marián Hossa si pripísal asistenciu pri góle Bickella a celkovo päťkrát vystrelil na brankára Ryana Millera. Bol to jeho prvý kanadský bod v play-off, v prvých troch zápasoch série si pripísal len 3 mínusové body.

„Tesne ho bránime a vieme, prečo to robíme. Hossa nesmie dostať čas ani priestor, lebo vie v momente zmeniť dynamiku svojej hry,“ cituje server Suntimes obrancu St. Louis Alexa Pietrangela.

Video: O víťazstve Chicaga rozhodol v predĺžení Patrick Kane

Hossov kolega a krajan Michal Handzuš zblokoval dve strely, ale do štatistík produktivity sa nezapísal. „Máme momentálnu výhodu na našej strane, ale zápas číslo 5 bude náročný. Súper sa určite doma ešte zlepší a my sa budeme musieť tiež,“ poznamenal Patrick Kane, ktorý bol s 2 gólmi a asistenciou prvou hviezdou zápasu.

„Víťazstvo sme stratili v čase, keď sme sa ujali vedenia 3:2. Potom sme totiž spálili tri – štyri veľké šance a to sa nám vypomstilo,“ uviedol tréner St. Louis Ken Hitchcock. „Teraz nám nezostáva iné, len si opäť vysúkať rukávy a dostať povestné ´momentum´ na našu stranu,“ dodal kouč Blues.

„Tučniaci“ premárnili trojgólový náskok

Aj štvrtý zápas vyrovnanej série medzi Pittsburghom a Columbusom sa skončil 4:3. Tentoraz sa tešili Blue Jackets, ktorí mali výhodu domáceho ľadu a vyrovnali stav série na 2:2. Hostia z Pittsburghu trestuhodne zahodili trojgólový náskok, keď už v 11. min viedli po góle Jamesa Neala 3:0.

Video: Famózny obrat Columbus zavŕšil v predĺžení Foligno

Domáci zasypali brankára Marca-Andreho Fleuryho 46 strelami a nakoniec ich ofenzíva slávila úspech. Najprv 24 sekúnd pred naplnením 60. min Brandon Dubinsky vyrovnal na 3:3 a v 3. min predĺženia Nick Foligno strhol víťazstvo na stranu Columbusu. Foligno v prestávke pred predĺžením údajne spoluhráčov rozosmial tým, že to bude práve on, kto rozhodne tento zápas.

„V skutočnosti som tomu ani neveril. Asi sa na mňa usmiala šťastná hviezda,“ cituje server NHL Foligna. „Toto sa v play-off nesmie stávať, aby sme premárnili taký náskok,“ posťažoval sa kapitán a líder Pittsburghu Sidney Crosby. Sám neskóroval v zápasoch vyraďovacej časti už deväťkrát v sérii.

„Káčerom“ chýbali kľúčoví hráči

Víťazovi Západnej konferencie Anaheimu nestačilo vedenie 2:0 na ľade Dallasu po prvej tretine. V prostrednej časti domáci prestrieľali hostí 16:3 a vyrovnali na 2:2. V tretej tretine napokon gólmi Codyho Eakina a Alexa Goligoského otočili výboj a zrovnali krok v sérii na 2:2.

Anaheim nastúpil na zápas bez zraneného kapitána a najproduktívnejšieho hráča Ryana Getzlafa a tiež bez fínskeho veterána Teemu Selänneho, ktorého neúčasť si vyžiadali zmeny v zostave. „Konečne mám pocit, že sme naplno v tejto sérii a hráme play-off,“ spokojne skonštatoval tréner Dallasu Lindy Ruff.

„Keď súper vyrovnal na 2:2, chcel som stiahnuť brankára Andersena a dal som pokyn Hillerovi, aby sa pripravil. Neurobil som to a po góle Goligoského na 4:2 som si už bol istý, že som to mal urobiť,“ povzdychol si tréner Anaheimu Bruce Boudreau. K absencii Getzlafa poznamenal: „Chýbal nám ako strelec, chýbal nám v súbojoch pri mantineli a najmä ako líder.“

Prvé kolo play-off NHL ročníka 2013/14:

(hrá sa na 4 víťazstvá)

Východná konferencia – štvrťfinále:

Columbus – Pittsburgh 4:3 po predĺžení (1:3, 1:0, 1:0 – 1:0) – stav série: 2:2

Góly: 17. Jenner (Letestu, Wisniewski), 34. Johansen (Anisimov, Dubinsky), 60. Dubinsky (Johansen, J. Johnson), 63. N. Foligno (Umberger, Wisniewski) – 7. Adams (Brandon Sutter, P. Martin), 11. Kunitz (Niskanen, P. Martin), 12. Neal (J. Jokinen, Malkin)

Západná konferencia – štvrťfinále:

Dallas – Anaheim 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) – stav série: 2:2

Góly: 21. Jamie Benn, 27. Fiddler (Horcoff, Jordie Benn), 47. Eakin (Roussel, Lehtonen), 48. Goligoski (Fiddler, Horcoff) – 13. Allen (Fowler, Cogliano), 19. Maroon (Perreault)

Chicago – St. Louis 4:3 po predĺžení (0:0, 2:2, 1:1 – 1:0) – stav série: 2:2

Góly: 29. Shaw (Toews, P. Kane), 37. P. Kane (Oduya, Toews), 57. Bickell (Rozsíval, MARIÁN HOSSA), 72. P. Kane (B. Smith) – 39. Tarasenko (Shattenkirk, Sobotka), 40. Lapierre (Ott, Porter), 53. Tarasenko (Pietrangelo)

Marián Hossa odohral 21:11 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, 5 striel, 1 zblokovaná strela, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 13:20 min, 2 trestné minúty, 2 zblokované strely, 27% úspešnosť na vhadzovaní (3 z 11)

Štvrtkový program 1. kola play-off NHL:

Východná konferencia:

Detroit – Boston /stav série: 1:2/

Západná konferencia:

Minnesota – Colorado /stav série: 1:2/
Los Angeles – San Jose /stav série: 0:3/

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jamie BennKen HitchcockMarián HossaMichal HandzušPatrick KaneSidney Crosby