Video: Montreal zdolal Boston po predĺžení, Chára bodoval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Montreal
Z víťazstva sa po dvojnásobnom predĺžení tešili hokejisti Montrealu. Boston, 1. mája 2014. Foto: SITA/AP

BOSTON 2. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti Montrealu Canadiens vyhrali prvý zápas 2. kola play-off Východnej konferencie na ľade Bostonu 4:3 po dvojnásobnom predĺžení. O výsledku rozhodol v 85. min P. K. Subban počas presilovej hry. Na úspechu Canadiens má veľkú zásluhu brankár Carey Price, ktorý mal 48 zákrokov. Stretnutie číslo dva sa hrá v Bostone v sobotu.

Bruins prestrieľali súpera

Pre Subbana to bol druhý gól v zápase, oba dal v presilových hrách. V 12. min otvoril skóre a v 85. min ho uzavrel. V sérii prvého kola proti Tampe Bay sa strelecky nepresadil. Bruins prestrieľali vo štvrtok súpera 51:33, hráči Canadiens zblokovali ďalších 30 domácich pokusov. Montreal viedol 2:0 i 3:2, ale napokon rozhodlo predĺženie.

Subban potrestal gólom vylúčenie Matta Bartkowského. „Dostal som dostatok priestoru na ľade a vtedy hrám vždy lepšie. Čím viac hrám, tým som viac v zápase. Víťazstvo nás teší, ale bude to ešte boj. Nemôžeme im dovoliť strieľať tak často ako dnes,“ povedal Subban.

Veľká bitka

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 32:25 min, počas ktorých si do štatistík pripísal plusový bod a dve strely. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš sledoval duel z tribúny. Na striedačke Montrealu bol Peter Budaj v prípade potreby pripravený nahradiť Careyho Pricea. „Cítil som sa skvele. Celý rok trénujem a tvrdo pracujem, aby som prežíval podobné dni. Už pred zápasom bolo jasné, že to bude veľká bitka. Sme radi, že sme zvládli vstup do série,“ povedal brankár Montrealu Carey Price.

Po prvej prehre neskladajú v Bostone zbrane a budú sa snažiť v druhom súboji stav série vyrovnať. „Nemôžeme byť frustrovaní po jednej prehre. Mali sme množstvo šancí, nezrazilo nás ani vedenie súpera 2:0, dokázali sme sa vrátiť do zápasu. Myslím si, že sme určovali väčšinu času tempo hry,“ uviedol tréner Bostonu Claude Julien.

Montreal
Foto: SITA/AP

Bruins prestrieľali vo štvrtok súpera 51:33, hráči Canadiens zblokovali ďalších 30 domácich pokusov. Montreal viedol 2:0 i 3:2, ale napokon rozhodlo predĺženie. Subban potrestal gólom vylúčenie Matta Bartkowského.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 32:25 min, počas ktorých si do štatistík pripísal plusový bod a dve strely. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš sledoval duel z tribúny. Na striedačke Montrealu bol Peter Budaj v prípade potreby pripravený nahradiť Careyho Pricea.

Výsledok štvrtkového stretnutia 2. kola play-off NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Montreal 3:4 po dvojnásobnom predĺžení (0:1, 0:1, 3:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 43. R. Smith (Marchand, Hamilton), 47. Krug (Lucic, P. Bergeron), 59. Boychuk (Marchand, L. Eriksson) – 12. Subban (A. Markov, Plekanec), 24. R. Bourque (Eller), 53. Bouillon (B. Gionta, R. Bourque), 85. Subban (A. Markov, Briere)

Zdeno Chára (Boston) odohral 32:25 min a mal 2 strely a 1 plusový bod.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MeszárošCarey PriceP. K. SubbanPeter BudajZdeno Chára
Firmy a inštitúcie Boston BruinsMontreal Canadiens