Zdeno Chára zatiaľ nemusí ísť na operáciu, hral cez bolesť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno chara
Kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára (33) odohral zápas cez bolesť. Foto: SITA/AP

BOSTON 17. mája (WEBNOVINY) – Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára napokon nemusí ísť na operáciu zranenej ľavej ruky a liečiť si ju bude konzervatívne. V rozhovore pre web športovej televízie ESPN potvrdil, že má zdravotné problémy, ale nechcel sa o nich veľmi rozprávať.

Najvyšší muž zámorskej NHL hral pravdepodobne v posledných troch stretnutiach sezóny v semifinále Východnej konferencie proti Montrealu cez bolesť. Zlomeninu prsta na ľavej ruke pravdepodobne utrpel vo štvrtom súboji série.

Všetko o MS v hokeji nájdete —>>> TU.

„Nechcem hovoriť o zranení. Našťastie, napokon nemusím ísť na operáciu a verím, že to tak aj ostane,“ povedal Chára, ktorý sa pre zdravotné problémy musel ospravedlniť z účasti na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku. Kapitán Bruins odmieta tvrdiť, že pre zranenie nemohol podávať stopercentné výkony.

„Nie je to dôvod na vyhováranie. Beriem to tak, ako to je. Všetci hráme s nejakými zraneniami a bojujeme s bolesťami. Toto k play-off jednoducho patrí. Rozhodne to nie je dôvod, prečo sme prehrali,“ uviedol rodák z Trenčína.

Kedy sa Chára zranil, ostáva v tajnosti. Už v treťom súboji série ho však tvrdo sekol do ruky Michael Bournival. Chára odohral v play-off dvanásť zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal dve asistencie. V súčasnosti lekári monitorujú jeho zdravotný stav. „Operácia je niečo, čo nechcete podstupovať a vždy sa jej radi vyhnete. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,“ dodal pre ESPN Chára.

Spoluhráčov vôbec neprekvapilo, že Chára hral so zranením ruky. „Je našim kapitánom, vždy nás chce viesť, nech sa deje čokoľvek. Je typom hráča, ktorý pôjde hrať aj s jednou nohou, ak to bude potrebné. Nemôžem naňho povedať nič zlé. Je skvelým lídrom a kapitánom,“ uviedol pre ESPN útočník Patrice Bergeron.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Patrice BergeronZdeno Chára
Firmy a inštitúcie Boston Bruins