Video: Montreal doma 'vybuchol', Budaj inkasoval tri góly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Budaj montreal
Gólman Montrealu Peter Budaj mal v bránke proti tímu New York Rangers ťažkosti. Montreal, 17. mája 2014. Foto: SITA/AP

MONTREAL 17. mája (WEBNOVINY) – Hráčom tímu Montreal Canadiens nevyšiel vstup do finálovej série Východnej konferencie v play-off zámorskej hokejovej NHL. Kanadský tím pred vlastnými fanúšikmi prehral s klubom New York Rangers vysoko 2:7. Najproduktívnejším hráčom zápasu bol obranca Ryan McDonagh, ktorý strelil gól a na ďalšie tri prihrával. Prvú šancu v tohtoročnom play-off dostal v tretej tretine slovenský brankár Peter Budaj, ktorý nahradil Careyho Pricea.

Video: Montreal doma pohorel, ‚jazdci‘ boli nezastaviteľní

Rangers strelili Canadiens v základnej časti NHL v troch stretnutiach len jeden gól. V sobotu však predviedli fanúšikom v Kanade veľké ofenzívne predstavenie, strelecky sa presadilo sedem hráčov. Tím ešte viac zomklo úmrtie matky Martina St. Louisa a v ťažkých chvíľach mu vyjadrujú podporu aj zlepšenými výkonmi.

Navyše, v nedeľu sa všetci členovia mužstva zúčastnia na pohrebe. Práve St. Louis otvoril skóre duelu. „Pre každého z mojej rodiny sú to veľmi emotívne chvíle. Spoluhráči sú však za mnou a veľmi ma podporujú. Dodávajú mi neskutočnú silu,“ priznal Martin St. Louis, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu a fanúšikovia v Montreale mu pripravili pri oceňovaní veľké ovácie.

Hostia získali v prvej tretine dvojgólové vedenie, v 7. min sa presadil aj Mats Zuccarello. Canadiens v úvode druhej časti znížili Reném Bourqueom, ale v posledných minútach tejto tretiny ich súper schladil gólmi Chrisa Kreidera po chybe obrany a Brada Richardsa po peknej kombinácii. Frustrovaní Canadiens sa potom dopúšťali zbytočných prehreškov a boli často na trestnej lavici. Rangers využili zásluhou McDonagha, Dereka Stepana a Ricka Nasha tri presilové hry a dostali sa do vedenia 7:1.

V tom čase už bol v bránke Peter Budaj, ktorý dostal prvú šancu v tohtosezónnej vyraďovacej časti. Premiéra to však nebola vydarená, pretože inkasoval tri góly z prvých šiestich striel. Duel skončil s bilanciou 5 úspešných zákrokov z ôsmich pokusov súpera. Na konci duelu už len skorigoval krutú prehru Lars Eller. „Nepozerajte sa na výsledok, neodzrkadľuje dianie na ľade. Mali sme aj šťastie, presadili sme sa z pár dorážok. Je to však víťazstvo, teraz prídu ďalšie zápasy a tie sa začínajú od nula – nula,“ poznamenal Brad Richards.

MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

V Montreale po prehre nevešajú hlavy. Séria medzi dvoma rivalmi môže byť ešte poriadne dlhá. „Nevieme vysvetliť naše dnešné zlyhanie, nehrali sme dobre a nechávali sa zbytočne vylučovať. Dobrou správou je, že to bol prvý zápas a hrá sa až na štyri víťazstvá. Mám pocit, že u nás ešte stále prevládali emócie po výhre nad Bostonom,“ tvrdil krídelník Canadiens René Bourque.

Brankár Rangers Henrik Lundqvist vyhral v Bell Centre prvýkrát od 17. marca 2009. V montrealskej hale však posledné dva roky nechytal, 15. januára 2012 inkasoval štyri góly a potom už dostávali v zápasoch proti Canadiens v bránke Rangers príležitosť iní gólmani.

Výsledok prvého stretnutia finále play-off Východnej konferencie hokejovej NHL:

Montreal Canadiens – New York Rangers 2:7 (0:2, 1:2, 1:3) – stav série: 0:1

Góly: 33. Bourqe (Gionta, Eller), 56. Eller – 5. St. Louis (D. Moore, Klein), 7. Zuccarello (McDonagh, D. Moore), 39. Kreider (Nash), 40. Richards (Zuccarello, Staal), 42. McDonagh (Stepan), 45. Stepan (St. Louis, McDonagh), 45. Nash (Zuccarello, J. Moore)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistMartin St. LouisPeter Budaj
Firmy a inštitúcie Montreal CanadiensNew York Rangers