Príjmy v NHL lámu rekordy, platy hokejistov sa zvýšia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Piaty finálový zápas NHL
Útočník Los Angeles Kings Jeff Carter v súboji s obrancom New Yorku Rangers Ryanom McDonaghom počas piateho finálového zápasu NHL. Foto: SITA/AP

NEW YORK 28. júna (WEBNOVINY) – Po roku rekordných tržieb rastie opäť platový strop v kluboch hokejovej NHL, jeho hodnota bude rekordných 69 miliónov dolárov. Suma dáva generálnym manažérom väčší priestor na podpisovanie zmlúv s voľnými hráčmi ako doteraz.

Trh sa otvorí na budúci utorok. Doteraz bol platový strop 64,3 milióna dolárov. Je to poriadny skok oproti 39 miliónom, na ktorých sa začalo po lockoute v sezóne 2004/2005. Každý klub bude musieť vynaložiť na platy hokejistov minimálne 51 miliónov dolárov, čo je o sedem viac ako doteraz.

K zvýšeniu platového stropu pomohli rekordné príjmy súťaže za posledný rok. Pôvodne sa očakávalo, že suma bude ešte vyššia – na hodnote 71 miliónov dolárov. Dva kluby Chicago a Philadelphia už majú prekročené sumy pre platové stropy a budú musieť škrtať výdavky pre hráčov. K definitíve o platových otázkach prišlo po spoločnej schôdzke vedení ligy a hráčskej asociácie NHLPA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať