Halák sa teší na nový začiatok, Islanders budú veľkou výzvou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jaroslav Halák
Jaroslav Halák má po prestupe do Washingtonu zatiaľ bielu masku, už sa mu však pripravuje nová. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa teší na pôsobenie v New Yorku Islanders, kde sa nedávno dohodol na štvorročnej zmluve na 18 miliónov dolárov. Bratislavský rodák uzavrel s vedením tímu z Long Islandu kontrakt len tri týždne po tom, čo Islanders získali naňho práva od Washingtonu. Dvadsaťdeväťročný gólman tak nevyskúša trh s voľnými hráčmi, kam mohol zamieriť po 30. júni.

„Neteším sa len na nový tím, ale aj na slovenského spoluhráča v mužstve. Nikdy doteraz som nehral v žiadnom zámorskom kolektíve s nejakým Slovákom. O to viac som rád, že to bude práve Ľubomír Višňovský. Celé pôsobenie v Islanders bude pre mňa výzvou. Veľmi sa teším na nový začiatok,“ povedal v rozhovore pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Halák.

V súčasnosti je 29-ročný odchovanec Ružinova doma na Slovensku, kde sa pripravuje na nový ročník pod vedením kondičného trénera Róberta Beréša. „Zaberám už päť týždňov. Po sezóne som si doprial dlhšie voľno, dal som sa dokopy a teraz sa sústredím len na novú sezónu,“ doplnil Jaroslav Halák.

Slovenský gólman mal po návrate z februárových zimných olympijských hier v Soči rušné dni. St. Louis ho poslalo do Buffala, odkiaľ po piatich dňoch bez odchytaného zápasu putoval do Washingtonu. „Nič podobne hektické som dovtedy v živote nezažil a pevne verím, že už ani nezažijem. Tých pár dní stačilo,“ tvrdil pre web SZĽH Halák a pokračoval: „Na druhej strane som si povedal, že vždy sa všetko deje pre nejaký dôvod, takže ak ma mali dva razy po sebe vymeniť, niečo za tým muselo byť. Teraz to vôbec nerozoberám, mám nový kontrakt s New Yorkom Islanders a môžem sa pokojne sústrediť na nové účinkovanie v tomto drese.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav HalákĽubomír Višňovský
Firmy a inštitúcie New York Islanders