Tomáš Tatar má radosť z novej zmluvy, zarobí milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Tatar
Tomáš Tatar Foto: SITA/AP

DETROIT 29. júla (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa dohodol na pokračovaní spolupráce s klubom zámorskej NHL Detroit Red Wings.

Podľa správy na oficiálnom webe „červených krídel“ súhlasil 23-ročný Dubničan so zmluvou na tri roky bez uvedenia výšky príjmu, denník Detroit Free Press informuje, že by mal dostať ročne v priemere 2,75 milióna dolárov, čiže 8,25 milióna počas troch sezón.

Slovák Tatar je veľmi šťastný

Predchádzajúci kontrakt mal Tatar len do 30. júna 2014, od klubu však dostal kvalifikačnú ponuku a stal sa obmedzeným voľným hráčom.

„Som veľmi šťastný, že môžem byť hráčom Red Wings ďalšie tri roky. Je to pre mňa veľká pocta. Prepáčte, že to trvalo tak dlho. Od začiatku som vedel, že to dobre dopadne. Takže, let´s go, Red Wings,“ uviedol Tatar na sociálnych sieťach.

Na ponuku z KHL nereagoval

Nemal som až tak na výber, tím mal na mňa práva. Bola iba jedna možnosť, ako som sa mohol dostať do iného tímu NHL, ale tá nenastala. Celkovo som rád, že som sa dohodol s Red Wings a môžem tam pokračovať v kariére. Rokovania neboli jednoduché, možno išli o trocha pomalšie, ale nakoniec sa podarilo dohodnúť,“ doplnil na svojom oficiálnom webe.

Tatara nekontaktovali žiadne ďalšie kluby NHL, keďže to majú zakázané. Osloviť by museli vedenie ligy a predložiť mu návrh na prípadnú zmluvu. Ak by bol lepší ako ten od Detroitu, potom by mohli obe strany rokovať. „Dostal som ponuku z Ruska, na tú som ale nechcel reagovať. O KHL som vôbec neuvažoval,“ doplnil na svojom oficiálnom webe Tatar.

Tomáš Tatar
Foto: Facebook/Tomáš Tatar

Tatar je pre nás dôležitý hráč, chváli ho klub

V predchádzajúcej sezóne mal 23-ročný krídelník zmluvu na 840-tisíc dolárov. Po vypršaní čerstvo podpísaného kontraktu v roku 2017 sa opäť stane obmedzeným voľným hráčom, keďže neobmedzenými sú až hráči od veku 27 rokov.

„Nie je veľa hráčov v jeho veku, ktorí dali v sezóne 19 gólov. Veľmi si verí, chce získavať puky, nebojí sa rozhodujúcich okamihov. Je to pre nás dôležitý hráč,“ povedal pre Detroit Free Press generálny manažér Red Wings Ken Holland.

Tomáš Tatar strávil v zámorí ostatných päť sezón. V NHL sa etabloval až v ročníku 2013/2014, v ktorom absolvoval v profilige dovedna 73 duelov základnej časti s bilanciou 19 gólov a 20 asistencií a stal sa druhým najlepším strelcom Red Wings po Gustavovi Nyquistovi. V play-off pridal slovenský krídelník 5 štartov bez bodového zápisu. Celkovo má na svojom konte rovných 100 zápasov v NHL.

Tatar patrí k oporám slovenskej reprezentácie, v roku 2014 nechýbal na ZOH ani MS. V národnom družstve zatiaľ odohral 41 zápasov a strelil v nich 11 gólov.

Myslím si, že Detroit ešte podpíše jedného obrancu. Na voľnom trhu už nie je veľmi veľa hráčov, tak musia získať niekoho pomocou trejdu. Bude to ešte zaujímavé, koho sa podarí klubu uloviť. Dúfam, že sa podarí poskladať dobrý tím,“ vyslovil sa pre svoj oficiálny web Tatar o skladbe tímu Detroitu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tomáš Tatar
Firmy a inštitúcie Detroit Red Wings