Vůjtek bol na inšpekcii, Slováci najväčšiu šatňu nedostanú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimír Vůjtek
Zľava: Hráči Slovenska Tomáš Tatar, Michal Handzuš, Ivan Baranka a tréner Slovenska Vladimír Vůjtek (hore vľavo) počas zápasu Slovensko - USA v základnej A skupine na ZOH 2014 v Soči. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

OSTRAVA 31. júla (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek v spoločnosti generálneho manažéra Otta Sýkoru a prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka absolvovali inšpekčnú návštevu vo vítkovickej ČEZ Arene.

V Ostrave sa Slováci predstavia na budúci rok v základnej skupine svetového šampionátu (1. – 17. mája). Okrem haly a zázemia si slovenská výprava pozrela aj hotel Park Inn.

Málokomu sa podarí trénovať v domácom prostredí so zahraničným tímom. Aj keď zahraničným len čiastočne, pretože tu určite bude veľa slovenských divákov a bude to skutočne zážitok,“ povedal v rozhovore pre iSport.cz Vladimír Vůjtek, ktorý je v Ostrave ako doma.

Fanúšikovia pripravili skvelé prostredie

Slováci ešte stále spomínajú na šampionát 2004, keď im v Ostrave pripravili fanúšikovia skvelé prostredie. Najväčšiu a najkomfortnejšiu kabínu v ČEZ Arene však nedostanú. „Sme štvrtí v poradí podľa rebríčka, takže prvá a druhá šatňa neprichádzajú do úvahy. Priestor zalobovať by iste bol, ale je to neriešiteľné,“ dodal pre iSport.cz Vladimír Vůjtek.

Podľa šéfa organizačného výboru Aleša Pavlíka ešte nie je definitívne rozhodnuté, kto obsadí kabínu Vítkovíc. Pravdepodobne to budú majstri sveta 2014 z Ruska. Zaujímavosťou je, že zbornú vedie ďalší bývalý hráč Vítkovíc Olegs Znaroks. „Rozmerovo však budeme mať rovnakú kabínu ako reprezentácia USA, takže sme spokojní. Je dosť priestranná a každý si v nej nájde svoje miesto,“ uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja jeho prezident Igor Nemeček.

Hotel Clarion nevyužijú

Oproti roku 2004 je vítkovická hala zmenená. „V hale pribudli nové sedačky, čím sa kapacita arény zvýšila na viac ako desaťtisíc sedadiel, rovnako tam vybudovali nové skyboxy a tiež nainštalovali multimediálnu kocku. Výhodou je aj vybudovaná tréningová hala, takže tímy už nebudú musieť cestovať na tréningy do neďalekej Poruby,“ prezradil prezident SZĽH Igor Nemeček. Slovenský tím nebude bývať v hoteli Clarion, ktorý je približne 200 m od haly.

Našťastie sme mali na výber z viacerých možností a hotel Clarion sme nevyužili. Vybrali sme si zhruba desať minút cesty autobusom iný hotel. Budeme v ňom mať rezervované celé podlažie a výprava bude mať k dispozícii na rovnakom poschodí aj spoločenskú miestnosť a tiež priestor, kde sa budeme stravovať,“ uviedol na zväzovom webe generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

Okrem Slovenska a Ruska sa v Ostrave predstavia aj Fínsko, USA, Bielorusko, Nórsko, Dánsko a Slovinsko. Druhá skupina sa hrá v Prahe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor NemečekOlegs ZnaroksVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia