Mladí slovenskí hokejisti zdolali ČR po suverénnej tretine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokej
ilustračné foto Foto: SITA/Ján Viazanička

ZUCHWIL 1. augusta (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov začala sezónu 2014/2015 úspešne, keď v piatkovom súboji na turnaji Summer Challenge 2015 vo švajčiarskom Zuchwile zdolala rovesníkov z Česka 6:3.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša si rozhodujúci náskok vypracovali už v I. tretine, ktorú vyhrali 4:1. V zostávajúcom priebehu mladí Slováci už len kontrolovali svoj náskok.

Dva slovenské góly strelil Róbert Lantoši, po jednom pridali Pavol Skalický, Peter Cehlárik, Michal Kabáč a Dominik Rehák. Cehlárik pridal aj tri asistencie.

V sobotu si mladí Slováci zmerajú sily o 19.30 h s domácimi Švajčiarmi, v nedeľu o 11.30 h budú ich súpermi Nemci.

Summer Challenge 2015 – piatok:
Česko „20“ – Slovensko „20“ 3:6 (1:4, 1:1, 1:1)

Góly: 3. Krudenc (Přikryl), 27. Veselý (Rudl, Kotala), 55. Kotala (Schwamberger) – 4. D. Rehák (Cehlárik, Lantoši), 13. Kabáč (Giľak, Tábi), 16. Skalický (Horvát, Holenda), 19. Lantoši (Cehlárik, D. Rehák), 28. Cehlárik, 59. Lantoši (Cehlárik)

Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR „20“:

Mikoláš – Rosandič, Pavúk, Jendroľ, Ch. Jaroš, Holenda, Hochel, P. Bačik, Boboš – P. Koyš, Réway, M. Paulovič – D. Rehák, Lantoši, Cehlárik – Horvát, Šille, Skalický – Kabáč, Tábi, Giľak

Hlas:

Ernest Bokroš (tréner SR „20“, zdroj: hockeyslovakia.sk): „Bolo vidno, že ide o prvý zápas na turnaji, niektorí hráči sa iba hľadali. Aj keď proti nám nastúpilo české „béčko“, odohrali sme veľmi dobrý zápas. V stretnutí zažiaril druhý útok vedený Rehákom, ktorý strelil štyri góly. Dôležité bolo, že sme videli v akcii všetkých zahraničných hráčov, ktorí nesklamali. Každý z chlapcov zahral to, čo sme očakávali a aj napriek tomu, že niekomu vyšiel zápas viac a niekomu menej, som spokojný. Dnes chytal Mikoláš, zajtra dostane šancu Godla a zrejme urobíme v zostave aj niekoľko kozmetických zmien.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol SkalickýPeter Cehlárik