Slovan zdolal Košice, hrdinom prípravného duelu bol Janus

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokejisti Slovana zdolali v prípravnom stretnutí Košice
Zľava: Kurtis Foster a Jaroslav Janus z Bratislavy a Peter Bartoš z Košíc v prípravnom zápase HC Košice - Slovan Bratislava. Košice, 6. august 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 6. augusta (WEBNOVINY) – Po dvoch rokoch ožila v stredu večer aspoň na pár minút rivalita medzi hokejistami Košíc a Slovana Bratislava.

Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy po dvoch rokoch zavítal na ľad úradujúceho slovenského majstra a pred vypredanou Steel arénou vyhral 3:1. „V Košiciach sa mi vždy páčilo, ale po dnešnom víťazstve sa mi páči ešte viac,“ poznamenal po víťazstve tréner Slovana Rostislav Čada, ktorý v rokoch 2010 a 2011 získal majstrovské tituly práve s Košicami.

Slovanisti sa rozbiehali pomalšie

Pre oba tímy i ich fanúšikov to bol prestížny duel. Hralo sa v dobrom tempe, aj keď bolo vidieť, že mužstvá sú v príprave a zatiaľ sa len zoznamujú s hernými systémami. Aktívnejšie začali Košičania, ktorí si vytvorili viaceré šance.

Slovanisti sa pomalšie rozbiehali, ale postupne sa dostali do hry a v závere druhej tretiny rozhodli o svojom víťazstve. Dovtedy ich držal nad vodou zákrokmi brankár Jaroslav Janus. „Zápas mal výborné tempo, bol skutočne náročný. Skvele nám zachytal Jaro Janus, ktorý zmaril domácim neuveriteľné šance. Podržal nás a my sme pridali góly,“ skonštatoval útočník Slovana Michal Vondrka.

Obrazom: Slovan zvíťazil v príprave nad Košicami

Prvá tretina bola nervózna

Po roku sa do Steel arény vrátil útočník Ladislav Nagy, ktorý v minulej sezóne hral v úvode za HC Košice. V domácom prostredí nastúpil pred viacerými priateľmi a kamarátmi ako súper.

„Prvá tretina bola nervózna, nehrali sme v nej dobre, mali sme ťažké nohy. Košičania mali veľa šancí v úvode, v ktorom sme robili zbytočné chyby, ale našťastie nás podržal Jaro Janus. Ak by dali dva góly, bol by to iný zápas. Od druhej tretiny sme začali lepšie hrať. Všetko je o korčuľovaní. Začali sme kombinovať, viac korčuľovať a prišli góly. Mohli sme ich dať aj viac. Hralo sa v skvelej atmosfére,“ pochvaľoval si Ladislav Nagy.

Hokejisti Slovana zdolali v prípravnom stretnutí Košice
Foto: SITA/Ivan Fleischer

Preplnená košická aréna

V auguste počas hokeja nebýva košická aréna vypredaná. Na minulotýždňový prípravný zápas s Martinom prišlo necelých 1400 divákov. V Bratislave sa v posledných rokoch zapĺňala Slovnaft Arena aj počas prípravných duelov. „Prvýkrát som zažil v auguste v príprave vypredanú halu. Nie sme na to zvyknutí, ľudia sú na dovolenkách, oddychujú. Žiaden z verných fanúšikov Košíc si však tento súboj nenechal utiecť. Myslím, že diváci videli výborný hokej,“ uviedol košický útočník Marek Bartánus, ktorý pred dvoma rokmi oslavoval so Slovanom majstrovský titul práve na košickom ľade.

Domáci boli účastníkovi KHL vyrovnaným súperom, v niektorých momentoch ho herne prevýšili. Zlyhávali však najmä v koncovke. „Snažili sme sa celých šesťdesiat minút, škoda päťminútovky v druhej tretine, keď sme inkasovali tri góly. Myslím, že inak sme boli Slovanu vyrovnaným súperom. Hrali sme druhý zápas v príprave, ale pre nás to bol akoby jeden z duelov play-off,“ priznal Bartánus.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ladislav NagyMarek BartánusMichal VondrkaRostislav Čada
Firmy a inštitúcie HC KošiceHC Slovan Bratislava