Brankár Brodeur môže po ukončení kariéry robiť pre 'diablov'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Brodeur
Martin Brodeur Foto: SITA/AP

NEW YORK 18. augusta (WEBNOVINY) – Hokejový brankár Martin Brodeur ani takmer dva mesiace po otvorení prestupového trhu nemá nový angažmán a v New Jersey Devils sú mu pripravení ponúknuť manažérsku pozíciu.

Líder viacerých štatistík NHL stále čaká, či mu niektorý z klubov neponúkne kontrakt. Jeho dlhoročný priateľ a generálny manažér New Jersey Devils Lou Lamoriello počíta s tým, že budúci člen Siene slávy NHL bude čakať na šancu do začiatku tréningových kempov a potom sa rozhodne, akým smerom sa bude ďalej uberať jeho kariéra. V hre je aj jej ukončenie.

Brodeur nechce bojovať o miesto v kádri. Je však pripravený prijať len ponuku z tímu, ktorý má šancu na play-off. Na trhu je veľa kvalitných brankárov bez zmluvy, čo sťažuje pozíciu dlhoročnej opory Devils.

„Vie o našej ponuke na prácu vo vedení Devils. Nemáme o čom rozmýšľať, ak si uvedomíme, čo Marty dokázal, aká je osobnosť a aké má skúsenosti. Diablom bude po celý zvyšok života,“ uviedol pre NJ.com Lou Lamoriello, ktorý si uvedomuje, že Brodeur nechce robiť trénera.

Uvedomuje si aj riziko, že brankára nebude baviť práca v klube. „U všetkých bývalých hráčov je to o tom, či sú ochotní vložiť do toho všetko, aby boli úspešní,“ doplnil Lamoriello.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Brodeur