Peter Bondra je druhý najlepší hráč histórie Capitals

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bondra
Peter Bondra Foto: SITA/AP

WASHINGTON 19. augusta (WEBNOVINY) – Ruský hokejista Alexander Ovečkin sa stal podľa fanúšikov najlepším hráčom histórie klubu NHL Washington Capitals, druhý sa umiestnil Slovák Peter Bondra.

V ankete televízie NBC Sports, v ktorej sa hlasovalo na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a Twitter, triumfoval 28-ročný ruský útočník so 642 bodmi. Za strelcom „zlatého“ slovenského gólu na svetovom šampionáte 2002 v Göteborgu Bondrom skončil tretí Rod Langway.

Ovečkin odohral za Capitals už deväť sezón. Počas tejto doby nastúpil na 679 zápasov základnej časti, v ktorých strelil 544 gólov a pridal 392 asistencií. V 58 dueloch play-off si pripísal 61 kanadských bodov za 31 presných zásahov a 30 prihrávok. Štyrikrát sa stal najlepším strelcom NHL a trikrát získal Hart Memorial Trophy určenú pre najužitočnejšieho hráča sezóny podľa Asociácie profesionálnych hokejových novinárov.

Najlepší hráči histórie Capitals podľa fanúšikov v ankete NBC Sports:

1. Alexander Ovečkin 642 bodov, 2. Peter Bondra 384, 3. Rod Langway 176, 4. Olaf Kölzig 153, 5. Mike Gartner 120, 6. Dale Hunter 102

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinPeter Bondra
Firmy a inštitúcie Washington Capitals