Hokejistov uchvátila atmosféra počas spomienky na Demitru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenské hviezdy odohrali duel na počesť Pavla Demitru
Mužstvo Slovak Stars počas exhibičného duelu medzi Slovak Stars - St. Louis Blues Alumni na počesť pred necelými tromi rokmi tragicky zosnulého Pavla Demitru. Poprad, 20. august 2014. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 21. augusta (WEBNOVINY) – Stredajší exhibičný hokejový večer v Poprade chytil za srdce mnohých. Stretnutie slovenských hviezd s americkými spoluhráčmi Pavla Demitru prinieslo 16 gólov, veľa hokejovej radosti a tiež tichú spomienky na skvelého hokejistu, ktorý tragicky zahynul pri páde lietadla spolu s celým tímom Lokomotivu Jaroslavľ pred necelými troma rokmi.

Legendárny Peter Šťastný hovoril o hrdosti hráčov a diváckom nadšení. Strelec zlatého gólu z MS 2002 Peter Bondra zažil plný popradský zimák po desiatich rokoch, keď počas lockoutu v NHL prišiel pod Tatry najväčší súper – Slovan Bratislava.

Obrazom: Slovenské hviezdy odohrali duel na počesť Pavla Demitru

Pre Bondru je to superakcia

Richarda Lintnera uchvátila atmosféra na ľade, ale aj v šatni. Byť s toľkými skvelými hráčmi na jednom mieste bol pre neho nezabudnuteľný zážitok. Ľubomír Višňovský bol milo prekvapený nielen kulisou, ale tiež vynoveným popradským zimákom a jeho kolega z obrany Zdeno Chára zas povedal, že bezkontaktný exhibičný hokej mu až tak neprekážal. „Ide predsa o zábavu a najmä o to, aby padlo čo najviac gólov. Viem si to užiť,“ vyhlásil jeden z najtvrdších obrancov NHL.

Všetci aktéri sa zhodli, že keď v 38. min zhasli svetlá a na obrazovke sa rozžiarila veľká „Demitrova“ tridsaťosmička, premohli ich emócie. Za všetkých to asi najlepšie vystihol Michal Handzuš. „Radšej by sme boli, keby sa tento zápas konal pri inej príležitosti a Paľo Demitra tu bol s nami,“ povedal držiteľ Stanley Cupu v drese Chicaga.

Som presvedčený, že Paľo tu s nami bol a tešil sa z tejto skvelej akcie. Každý môže byť hrdý. Hráči sú nadšení, ľudia sa zabávali, príjemný a nezabudnuteľný večer,“ podotkol Peter Šťastný. „Stretli sa dve a pol generácie slovenského hokeja. Mohli sme pospomínať na naše začiatky v reprezentácii a zároveň sa stretnúť s tými, ktorí ešte stále hrajú na vrcholnej úrovni. Pre mňa superakcia,“ pridal názor Peter Bondra.

V Trenčíne bude plný štadión

Aj americká strana si zápas poriadne užívala. Demitru mali v St. Louis radi ako skvelého hokejistu aj príjemného človeka a za všetkých sa poďakoval bývalý útočník Blues Kelly Chase: „Je skvelé, že sa nám podarilo zorganizovať tento zápas. Radi sme si v Poprade zahrali s toľkými skvelými slovenskými hokejistami a zvlášť musím pochváliť fantastických divákov. Teším sa na ďalšie dve stretnutia tejto exhibičnej série.“

Tie sa budú hrať v piatok v Trenčíne a v sobotu v Bratislave. „Už vyšla správa, že Trenčín je vypredaný, je to veľmi silné hokejové mesto. Osobne si myslím, že aj Bratislavou to pohne a aj tam bude výnimočná atmosféra,“ doplnil Peter Šťastný, ktorý si v stredu zahral v slovenskom tíme, ale aj po boku syna Yana v mužstve St. Louis. „Ak všetko dobre dopadne, v piatok príde aj môj druhý syn Paľko a budem si môcť spoločne zahrať s oboma synmi ako kedysi Gordie Howe,“ zasmial sa Peter Šťastný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír VišňovskýMichal HandzušPavol DemitraPeter BondraPeter ŠťastnýZdeno Chára