Poprad pomôže hokejistom, dá im dotáciu v troch splátkach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poprad - Piešťany
Radosť mužstva z HK Poprad počas hokejového Slovnaft play-off Tipsport extraligy - štvrťfinále - tretí zápas, HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany. Poprad, 14. marec 2014. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 22. augusta (WEBNOVINY) – Zmluvu o poskytnutí dotácie z rozpočtu mesta pre HK Poprad, s.r.o. zverejnilo dnes mesto Poprad na svojej internetovej stránke. Podľa zverejnenej zmluvy dotáciu vo výške 150 000 eur poskytne mesto klubu v troch splátkach.

Dotáciu poskytlo mesto Poprad hokejovému klubu na tento rok. Vyúčtovať ju musí do 29. decembra 2014. Poskytnutie dotácie hokejovému klubu schválilo Mestské zastupiteľstvo v Poprade 11. augusta.

Zostatok musí klub vrátiť na účet mesta

Klub môže použiť dotáciu len na športovú činnosť. Pod týmto termínom sa skrývajú viaceré oblasti, ide o zabezpečenie hokejových zápasov, tréningových zápasov a tréningového procesu, sústredenia, poriadku a zdravotnej starostlivosti počas zápasov ako aj stravné a preprava družstva na zápasy, mzdy a odmeny trénerov, maséra, vedúceho družstva, ekonomických pracovníkov, prefinancovanie športového a kancelárskeho spotrebného materiálu.

Hokejový klub je povinný predložiť vyúčtovanie použitých finančných prostriedkov a vyhodnotenie publicity na predpísanom tlačive. Prijímateľ dotácie je tiež povinný označiť účtovné doklady, ktoré sa týkajú dotácie mesta. V prípade nevyčerpania dotácie je klub povinný vrátiť zostatok na účet mesta.

Pôžičku poskytne aj väčšinový vlastník Aquacity

Poskytnutie dotácie vo výške 150 000 eur hokejovému klubu oznámil primátor Popradu Anton Danko ešte 8. augusta na spoločnej tlačovej besede s väčšinovým vlastníkom popradského Aquacity Janom Telenským. Ten je pripravený poskytnúť „kamzíkom“ rovnakú sumu.

Pôjde o pôžičku, ktorú v prípade splnenia požiadaviek preklasifikuje na dar, resp. sponzorský príspevok. Telensky chce vedieť, na čo sa jeho peniaze minú a chce mať k dispozícii prehľad o hospodárení hokejového klubu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anton Danko
Firmy a inštitúcie HK Poprad