Legendárny Lidström sa odmietol vrátiť trénovať do Detroitu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nicklas Lidström
Bývalý hokejový obranca Nicklas Lidström. Foto: SITA/AP

DETROIT 26. augusta (SITA) – Bývalý výborný hokejový obranca Nicklas Lidström odmietol v júni ponuku od trénera Detroitu Red Wings Mika Babcocka stať sa jeho asistentom.

Švéd to vysvetlil rodinnými dôvodmi. „Je pravda, že mi zavolal a opýtal sa ma, či mám záujem o miesto asistenta pre ďalšiu sezónu. Bol som veľmi hrdý, že som dostal ponuku. Po návrate sa však cítime s rodinou vo Švédsku veľmi dobre, deti tu chodia do školy a nechceli sme sa teraz vracať späť do Detroitu,“ povedal pre denník Expressen Lidström.

Štyridsaťštyriročný severan ukončil kariéru v roku 2012, v drese Red Wings strávil dvadsať sezón. Lidström je štvornásobný víťaz Stanleyho pohára, sedemnásobný držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu, dvanásťkrát hral v Zápasoch hviezd a na konte má aj olympijské zlato. Lidström nevylučuje, že v budúcnosti príde na trénerskú lavičku v NHL. V súčasnosti je skautom Red Wings. „S Detroitom som stále v kontakte, cestujem tam asi štyrikrát za sezónu. Momentálne však nie je vhodný čas na návrat,“ doplnil pre Expressen Lidström.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nicklas Lidström
Firmy a inštitúcie Detroit Red Wings