Ľuboš Bartečko možno odohrá celú sezónu v Tipsport extralige

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľuboš Bartečko
Zľava: Ľuboš Bartečko z mužstva St. Louis Blues Alumni a Miroslav Šatan z mužstva Slovak Stars počas exhibičného duelu medzi Slovak Stars - St. Louis Blues Alumni na počesť pred necelými tromi rokmi tragicky zosnulého Pavla Demitru. Poprad, 20. august 2014 Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 29. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko sa prvýkrát od jesene 2010 zrejme opäť predstaví v extraligovom mužstve HK Poprad. Niekdajší reprezentant SR naposledy hral v českom Chomutove.

„Asi zostanem celú sezónu hrať v Poprade. Uvidím, ako sa dohodneme, ale pravdepodobne to tak bude,“ povedal 38-ročný krídelník pre web Hokejportal.net.

Bartečko sa na nový ročník pripravoval už v zámorí. „Ja trénujem stále a rád, mne to problém nerobí. Udržiavať sa v kondícii je dôležité, aj keď hokej nehráte. Najmä pre zdravie. V Amerike mám kondičného trénera, ktorý ma pripravuje už viac ako desať rokov,“ pokračoval kežmarský rodák.

Pod Tatrami strávi Bartečko hokejovú sezónu aj s rodinou. „Momentálne som v Poprade a trénovať začnem, keď sa chlapci vrátia zo sústredenia vo Švajčiarku. Následne sa pripojím k tímu. Manželke sa v Poprade páči, plynule hovorí po slovensky, naučila sa. Aj deti hovoria po slovensky, školu začnú v Poprade. Mladší syn už nastúpil do prípravy svojho popradského tímu, spolu so synom Rada Suchého sú rovnaký ročník. Budú hrať spolu a chodiť do hokejovej školy,“ poznamenal majster sveta z Göteborgu 2002.

Práve s obrancom Radoslavom Suchým sa Bartečko rozhodol zriadiť v Poprade ďalšiu hokejovú plochu. „Momentálne sa tomu venujeme, chceme to dostavať čo najrýchlejšie. Je to jedna z vecí, pre ktoré zostávam v Poprade. Verím, že čo najskôr stavbu dokončíme a štadión dostaneme ´do pohybu´,“ dodal trojnásobný olympionik SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľuboš Bartečko