Hlinkov syn odohral ťažký zápas, vyjadril sa k otcovej smrti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Michal Hlinka
Michal Hlinka z Dukly Trenčín, syn zosnulého slovenského hokejistu Miroslava Hlinku, v zápase 3. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi Dukla Trenčín a HK 36 HANT Skalica. Trenčín, 16. september 2014. Foto: SITA/Tomáš Somr

BANSKÁ BYSTRICA 17. septembra (WEBNOVINY) – Hokejový útočník Michal Hlinka odohral v utorok asi najťažší zápas svojho života. Na súboj Tipsport extraligy medzi Duklou Trenčín a HK 36 Hant Skalica (4:3 po sam. nájazdoch) nastúpil dva dni po tragickej smrti svojho otca Miroslava.

Obrazom: Trenčín zdolal Skalicu po nájazdoch, rozhodol Lintner

Dvadsaťjedenročný hokejista korčuľoval v strede tretieho útoku Dukly. Hlinku doviedol k hokeju jeho otec. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať. Jediné, čo môžem povedať, je, že mi to je ľúto,“ povedal k tragédii svojho otca pre Nový Čas Michal Hlinka.

Silu mladému hokejistovi v týchto dňoch dodávajú jeho spoluhráči a skúsení harcovníci Róbert Petrovický či Richard Lintner. Obaja boli s Miroslavom Hlinkom v zlatom göteborskom tíme v roku 2002. „Teraz sme tu a budeme pre Michala. Určite mu budeme v týchto ťažkých chvíľach pomáhať a keď bude treba, usmerníme ho,“ uviedol pre Nový Čas Lintner.

Smútok potlačilo víťazstvo

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica sa dokázali vyrovnať so smrťou asistenta trénera Miroslava Hlinku, smútok potlačilo utorňajšie extraligové víťazstvo 3:2 na ľade MHC Mountfield Martin.

Večne vysmiaty optimista Hlinka nie je od nedele medzi živými, mužstvo „baranov“ sa o jeho odchode zo sveta dozvedelo v ten deň pred tréningom. Na súboj v Martine nastúpili Banskobystričania so spomienkovými nálepkami s tridsiatkou na prilbách.

Tréneri mužstva spod Urpína pripravovali hráčov na súboj v Turci s veľkými ťažkosťami. „Je to náročné v takejto situácii. Čo im poviete – hokej je liek na zabudnutie, sústreďte sa v zápase na svoj výkon. Mali sme obavy, ako to bude na nich vplývať. Navyše sme mali iba jeden tréning a boli bez zápasovej praxe. Chalani bojovali, hrali tak, ako sme si povedali. Jednoducho, dobre napádali a najmä dobre bránili. Za stavu 2:2 sme trpezlivo čakali na našu príležitosť. Oplatilo sa nám to a Mário Lunter nám zabezpečil pohotovou strelou víťazstvo. Sme radi, že sme v Martine, odkiaľ sa body zbierajú ťažko, vyhrali,“ uviedol po zápase podľa HokejPortal.net konzultant trénera HC ´05 Richard Zedník.

Hru prerušilo sklo na ľade

Úvodné súboje hokejistov Banskej Bystrice v tejto sezóne Tipsport extraligy sa vždy museli prerušiť. Na rozdiel od minulotýždňového piatkového duelu vo Zvolene, ktorý nedohrali pre zadymenie štadióna a neregulárne podmienky zavinené svetlicami v rukách fanúšikov HC ´05, v utorok sa v Martine duel s domácim MHC Mountfield dohral.

V prvej tretine v čase 13:15 min poslal hlavný arbiter Peter Lokšík tímy predčasne do šatní, keďže na hraciu plochu dopadol predmet zo skla. Rozhodca nechal vyprázdniť sektor domácich fanúšikov a zvyšný čas sa dohral po úprave hracej plochy pred začiatkom druhej tretiny.

„Postupoval v súlade s pravidlami. Klub sa maximálnym spôsobom dištancuje od takéhoto prejavu správania divákov. Náš fanklub je natoľko uvedomelý, že sa takéto veci nemôžu stať. Sklenenú fľašu alebo pohár hodil na ľad chlapec, ktorý nie je členom fanklubu. Identifikovali sme ho a odovzdali polícii. Pokutu, ktorú nám pravdepodobne uloží Pro-hokej vo výške 300 až 1000 eur, osobne zaplatí. Budem nekompromisný! Neustále apelujem na našu usporiadateľskú službu, aby sa dívala na tribúnu a nie na hokej. Nie všetko sa však dá postrehnúť,“ vysvetlil pre HokejPortal.net Martin Kalnický.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michal HlinkaRichard LintnerRichard ZedníkRóbert Petrovický
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská Bystrica