Európu za NHL vymenilo 62 hráčov, zo Slovenska iba Daňo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marko Daňo
Marko Daňo zo Slovana počas zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava a Atlant Mytišči. Foto: SITA/Marián Peiger

ZÜRICH 17. septembra (WEBNOVINY) – Medzi 62 Európanmi, ktorí sa počas tohto leta presunuli zo starého kontinentu do zámorskej NHL, je až 29 Švédov. V porovnaní s minulým rokom prišlo k trinásťpercentnému nárastu prestupov hokejistov z Európy do NHL.

Medzinárodná hokejová federácia pripravuje každoročne štúdiu odchodov a od prvej v roku 2005 je to najvyšší počet. Doterajší rekord bolo 61 hokejistov z roku 2010. Zo Slovenska eviduje IIHF v rámci zmien dresov iba Marka Daňa, ktorý je nováčikom v Columbuse Blue Jackets.

Okrem 29 Švédov a jedného Slováka sa s klubmi NHL dohodli aj desiati Fíni, deviati Česi, siedmi Rusi, dvaja Nemci a po jednom Chorvátovi, Dánovi, Francúzovi a Švajčiarovi. Borna Rendulič má šancu byť prvým hokejistom vyrastajúcim v Chorvátsku, ktorý si zahrá v NHL.

Po vydarenom ročníku vo Fínsku s ním podpísalo zmluvu Colorado. Niektoré popredné hokejové krajiny nemajú už dlhšie nováčika v kluboch NHL. Bielorus nepodpísal nováčikovskú zmluvu od roku 2012, Nór od 2010, Slovinec od 2007 a Kazach od 2005.

Najnovšiu štúdiu zverejnila IIHF na svojom webe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marko Daňo