Hokejisti Edmontonu budú mať tréningy s krasokorčuliarom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
David Pelletier, Jamie Saléová
David Pelletier je spoločne s Jamie Saléovou olympijským šampiónom v športových dvojiciach z roku 2002 zo Salt Lake City. Foto: archívne, SITA/AP

EDMONTON 19. septembra (WEBNOVINY) – Hokejový klub Edmonton Oilers angažoval bývalého skvelého krasokorčuliara Davida Pelletiera ako trénera korčuľovania.

Pelletier je spoločne s Jamie Saléovou olympijským šampiónom v športových dvojiciach z roku 2002 zo Salt Lake City. Išlo o prvý olympijský titul v tejto disciplíne pre Kanadu po 42 rokoch. Zlato vtedy získali po rozhodcovskom škandále spoločne s ruskou dvojicou Jelena Berežná – Anton Šicharulidze.

Pelletier a Saléová neskôr tvorili pár aj v súkromí, ale už sa rozviedli. Spoločne vyhrali aj majstrovstvá sveta, tri kanadské šampionáty a ovládli aj finále Grand Prix. Tridsaťdeväťročný Pelletier je členom siene slávy kanadského krasokorčuľovania a tiež siene slávy kanadského športu.

Po skončení kariéry pôsobil ako tréner korčuľovania a tiež bol členom realizačného tímu kanadskej ženskej reprezentácie v hokeji. Informácie priniesol server tsn.ca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia