Hokejista Ščurko nastúpil do väzenia, odpykáva si vraždu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Scurko
Hokejista Ladislav Ščurko pred hlavným pojednávaním v kauze vraždy rozhodcu Mareka Liptaja na košickom okresnom súde Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 19. septembra (WEBNOVINY) – Hokejový útočník Ladislav Ščurko si už tento rok neobuje korčule, od štvrtka nastúpil na výkon trestu do väznice v Košiciach.

V Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach si bude odpykávať trest za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja. Ščurko neprechádzal vo štvrtok bránou väznice prvýkrát, po vznesení obvinení bol vo väzbe od apríla 2009 do novembra 2011. Informuje o tom web denníka Korzár.

Po rozhodnutí senátu Krajského súdu v Košiciach z 8. septembra o uložení trestu na päť rokov odňatia slobody v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia sa Ščurko rozhodol čo najskôr odpykať si trest a nepožiadal o odklad nástupu. „V stredu bol z Krajského súdu Košice na Okresné riaditeľstvo PZ Spišská Nová Ves doručený príkaz na dodanie osoby do výkonu trestu odňatia slobody. V ten istý deň bol zisťovaný jej pohyb, pričom vo štvrtok o deviatej hodine ráno bola osoba zadržaná v mieste svojho trvalého bydliska. O 10.25 h bol prijatý v ústave na výkon trestu odňatia slobody,“ informovala Korzár hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa obžaloby Ladislav Ščurko 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil rozhodcu Mareka Liptaja, ktorého bodol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky Liptaja našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Ščurko, ktorý sa najprv priznal, na súdnom pojednávaní v roku 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný. Ščurko môže podľa denníka Korzár o podmienečné odpustenie zvyšku trestu a prepustenie na slobodu požiadať o štrnásť mesiacov. Ak by mu súd vyhovel, Vianoce 2015 by už mohol stráviť doma.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav Ščurko