Marián Hossa je jedným z najlepších hráčov Portlandu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniel Winnik, Marián Hossa
Útočník "káčerov" Daniel Winnik sa snaží zastaviť Mariána Hossu počas piatkového zápasu NHL, v ktorom Chicago zvíťazilo 4:2. Foto: SITA/AP

PORTLAND 19. septembra (WEBNOVINY) – Marián Hossa je deviatym najlepším hráčom klubu Portland Winterhawks, kde slovenský hokejista úspešne naštartoval svoju rozprávkovú kariéru v NHL. Informoval o tom web The Oregonian.

Odchovanec trenčianskeho hokeja výraznou mierou pomohol tímu vybojovať Memorial Cup v máji 1998. Hossovým spoluhráčom vtedy bol aj krajan Andrej Podkonický, v súčasnosti hráč HKM Zvolen, ktorý sa stal najproduktívnejším hráčom mužstva na záverečnom turnaji štyroch tímov vo washingtonskom Spokane.

V kádri ďalej boli Andrew Ference, Brenden Morrow či Jason LaBarbera, ktorí sa neskôr uplatnili v NHL. Asistentom trénera bol Július Šupler.

Hossa mal v sezóne 1997/1998 v súťaži Western Hockey League (WHL) v 53 dueloch bilanciu 45 gólov a 40 asistencií v základnej časti. V play-off sa strelecky presadil 13-krát v 16 dueloch a nazbieral 19 bodov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej PodkonickýJúlius ŠuplerMarián Hossa