Gáborík chce ďalší úspech Kings, kontrakt nebol o peniazoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Králi získali po dráme Stanley Cup, Gáborík skóroval
Slovenský hokejista Marián Gáborík drží nad hlavou Stanleyho pohár po piatom finálovom zápase NHL, v ktorom 'králi' zvíťazili nad New Yorkom Rangers 3:2 po predĺžení. Foto: SITA/AP

EL SEGUNDO 21. septembra (WEBNOVINY) – Hokejisti Los Angeles sa po štrnástich týždňoch od zisku Stanleyho pohára v NHL stretli v kempe a začali spoločnú prípravu na novú sezónu. V mužstve nechýba ani slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý počas leta podpísal s Kings novú zmluvu. Do kempu prišiel dobre naladený a motivovaný.

„Bolo by skvelé, ak by sme zopakovali tento úspech. Na začiatku roka ste po ňom hladní. Chcel by som to dokázať opäť s týmto tímom. Aj preto som podpísal kontrakt. Nebolo to o peniazoch,“ uviedol podľa Orange County Register Marián Gáborík.

Obrazom: Marián Gáborík ukázal Stanleyho pohár v Trenčíne

Štrnásť týždňov oddychu

Hráči Kings počas štrnástich týždňov oddychovali, naberali fyzické i psychické sily a v poslednom čase sa aj pripravovali na začiatok nového ročníka. Trénovali v malých skupinách i individuálne. Od piatka sú už na ľade spoločne.

„Je skvelé, že sme späť. Bolo to krátke leto, ale dobre sme si odpočinuli a užili si ho. Je príjemné opäť stretnúť staré známe tváre,“ uviedol slovinský útočník Anže Kopitar, ktorému sa v závere minulej sezóny darilo vo formácii s Mariánom Gáboríkom. Práve táto dvojica mala veľký podiel na úspechu „kráľov“. „Snažíme sa hrať tak dobre, ako vieme. Gáborík je v okolí bránky vždy nebezpečný, preto sa mu snažím posielať puky do tohto priestoru,“ tvrdí pre OC Register Anže Kopitar.

Elitný obranca ‚kráľov‘ sa zranil

Elitný obranca Drew Doughty pre zranenie v hornej časti tela vynechal piatkový tréning tímu Los Angeles Kings v zámorskej NHL pred začiatkom novej sezóny. Vedenie úradujúceho víťaza cenného Stanleyho pohára bližšie nešpecifikovalo termín návratu kanadského beka.

Doughty sa zranil ešte počas individuálnej prípravy v domácom prostredí, v predchádzajúcich dňoch však už absolvoval niekoľko tréningov na ľade. Podľa trénera Darryla Suttera je jeho stav „veľmi dobrý“. V piatok na ploche nechýbali brankár Jonathan Quick či útočníci Jarret Stoll a Kyle Clifford, všetci v medzisezónnom období podstúpili chirurgické zákroky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anže KopitarJonathan QuickMarián Gáborík