Video: Tatar sa zrazil s arbitrom, z ľadu mu museli pomôcť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatar sa zrazil s čiarovým arbitrom, z ľadu mu museli pomôcť
Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa tvrdo zrazil s rozhodcom. Na ľad sa už nevrátil. Foto: SITA/AP

DETROIT 2. októbra (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Tomáš Tatar by nemal pauzovať po tvrdom kontakte hlavou s kolenom čiarového arbitra v stredajšom prípravnom stretnutí pred novou sezónou NHL medzi jeho Detroitom a Pittsburghom.

V 55. min súboja sa snažil vicemajster sveta 2012 prebiť popri mantineli do útočného pásma, keď ho Blake Comeau krosčekom natlačil priamo do čiarového rozhodcu Dereka Amella, ktorý stál na modrej. Arbiter v snahe vyhnúť sa kolízii vyskočil na mantinel, 23-ročný Slovák však stratil rovnováhu a v páde trafil muža v pruhovanom hlavou do kolena.

„Akoby dostal veľmi tvrdý úder kladivom. Bude však v poriadku,“ uviedol krátko po zápase pre MLive.com tréner Red Wings Mike Babcock.

Tatar sa zrazil s čiarovým arbitrom, z ľadu mu museli pomôcť
Foto: SITA/AP

Tatar bol po tvrdom náraze riadne otrasený, nepodarilo sa mu rýchlo postaviť na vlastné nohy a z ľadu mu museli pomôcť fyzioterapeut a Niklas Kronwall. Do stretnutia už nezasiahol. Bližšie informácie o zdravotnom stave Tomáša Tatara nie sú známe, zámorské médiá špekulujú aj o otrase mozgu.

Tatar v lete podpísal s Detroitom novú zmluvu na tri roky na 8,25 milióna dolárov. V predchádzajúcom ročníku v 73 stretnutiach základnej časti nazbieral 39 bodov (19+20). V play-off nebodoval v piatich stretnutiach.

Video: Tatar narazil hlavou na rozhodcovo koleno, zápas už nedohral

https://www.youtube.com/watch?v=Xzy-mlEXACI

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Mike BabcockTomáš Tatar